V, mint vámpírbiznisz – Új dalt és klipet villantott a Bring Me the Horizon

Afelől semmi kétség, hogy a Bring Me the Horizon két lépéssel mindenki előtt jár, és ezeket a lépéseket bőven előre meg is tervezik. Így hát a zenekar követőit nem érhette váratlanul a jó előre beharangozott új trekk, a DiE4u. Az meg pláne nem, hogy az előzetesen kiszivárogtatott tartalmak alapján elég nagy hangsúlyt kap a vámpírosdi – már, ami a klipet illeti.

De maradjunk még a dalnál, amit a zenekar frontembere, Oliver Sykes úgy aposztrofált egy interjúban, hogy műfajilag egész egyszerűen „future emo”. Ami igazából helytálló is lehet, ha ez jókora hyper popos, elektrós, illetve a napjainkban egyre trendibb hip hop/pop punk együttállás vezérelte dallamosodásban nyilvánul meg. Az biztos, hogy a srácok kiszámíthatatlanságból folyton csillagos ötösre vizsgáznak, így ez a dal megint csak 180 fokos fordulatot vett a tavalyi, főleg nu metalos Post Human: Survival Horror lemezhez képest.

A videó szokásosan hozza a bandától megszokott magas színvonalat, egy vámpíroktól hemzsegő alvilági klubba csöppenünk, amolyan pengés és mátrixos vibe járja át a mozgóképet. A szórakozóhelyen egy üzletelés ér csúnya véget és torkollik vérözönbe, miközben a csapat szüntelenül tolja a talpalávalót. Külön érdekesség, hogy akik követik a csapatfőnök szociális felületeit, azok már láthatták, hogy egy fogászati beavatkozás keretein belül ő és a párja is „vámpír agyarakat” csináltattak maguknak. Ha ez nem elég marketing az új BMTH-hoz, akkor semmi sem az. A Post Human új fejezete nagyjából 2022 elejére várható és azt már ugye megtudtuk, hogy a csapat frekventált megjelenésű, és leginkább EP terjedelmű lemezekben gondolkodik, úgyhogy nagy valószínűséggel a DiE4u megint egy új éra beharangozója, ami így első blikkre fel is ült a manapság trendi goth-expresszre. Mi mindenesetre várjuk a következő lépést, ha már megjósolni úgyse tudjuk előre.