Unearth: felvétel indul!

Az Unearth beköltözött a stúdióba, hogy elkezdjék augusztus 8-án megjelenő lemezük felvételeit. A producer nem más, mint a Deftones és a Pantera volt producere, Terry Date. A lemeznek még nincs címe, és a nyár közepén esedékes megjelenési dátum is képlékeny. Mindenesetre, a banda már leközölt négy videót, amin követhetjük a banda munkálatait. Kattints ide a megtekintésükhöz.

Susi, a banda gitárosa így kommentálta a producerválasztást:
„Gondoltunk más arcokra is, és volt is egy hihetetlenül tehetséges fazon, akit most nem neveznék meg. Azonban Terry a jó helyen volt jó időben, és nagyon jó tanácsokkal látott el minket. Egyszer nálam ebédelt és csak ott ültünk, az életről és a zenéről beszélgetve. Eléggé érti a dolgát ahhoz, hogy segítsen minket úgy rögzíteni a számokat, ahogy azokat kell és ahhoz is megvan a megfelelő hozzáállása, hogy megmondja, ha valami szar.”

A 2004-es „The Oncoming Storm” című lemez után, „egy kicsit egyszerűsíteni akartunk,” monta Susi. „Azt akartuk csinálni, amit mindig is – keményebb riffek és trükkös gitárok — ezek remekül hangzanak együtt. De most mindezt le akartuk tenni és egy élőbb lemezt készíteni — egy természetesebb hangzást, kevesebb trükkel és több valódi erővel. Magunkat mindig is inkább tekintettük egy koncertbandának, mint egy stúdiózós csapatnak, így ideje, hogy ez a lemezeinken is megmutatkozzon.”