Új számmal jelentkezett a The Faceless

Michael Keene, The Faceless

The Faceless-ről mostanában leginkább amiatt lehetett hallani, mert sorban mondták le az idei turnéikat mindenféle okokra hivatkozva, vagy akár azok nélkül is: az utóbbi pár hónapban egy ausztrál és egy európai körből is kihátráltak, a nyáron pedig elvileg az amerikai Summer Slaughter turnén nyomják majd, de ezek után ugye már semmiben sem lehetünk egészen biztosak. Kivéve abban, hogy a sok mentegetőzés közepette a banda a napokban hirtelen kirakott egy új dalt, Black Star címmel.

Sőt, elvileg már elkészült a zenekar új nagylemeze is, ami Michael Keene szerint valószínűleg idén augusztusban meg is jelenhet, In Becoming a Ghost címmel. Az alapító gitáros/dalszerző/producer/főnök/diktátor – aki nemrég a Nine Inch Nails-atyaúristen Trent Reznorjához hasonlította magát, vagy legalábbis a munkamódszerét – nagyjából a teljes anyagot egymaga írta meg az elmúlt pár évben, és azt ígéri, hogy az album zeneileg egyesíti két elődje, az übertechnikás Planetary Duality és a szerteágazóbb Autotheism stílusait, de közben természetesen ez a The Faceless eddigi legváltozatosabb és legjobb anyaga is. Csak jöjjön ki végre.

A reznori párhuzamot tovább erősítendő, Keene az utolsó lemezhez képest teljesen más felállással vág neki a zenekar új korszakának, rajta kívül jelenleg a két éve visszatért alapító basszer Brandon Giffin, az Abigail Williamsből ismerős Ken Sorceron énekes, illetve Justin McKinney gitáros és Chason Westmoreland dobos játszanak a bandában. A bandavezér ezt a névsort nyilván a zenekar eddigi legerősebb felállásának is nevezi, de hát hülye is lenne bármi mást mondani.

A gitáros távolabbi tervei között az is szerepel, hogy jövőre, a Planetary Duality 10. születésnapja alkalmából újrakeverje és újra kiadja azt a lemezt, de ez még tényleg a jövő zenéje. Addig is itt a legfrissebb dal: