Új számmal jelentkezett a Tesseract

tesseract_2[1]

Idén sem maradunk új Tesseract nélkül: a két évvel ezelőtti Polaris album és a tavalyi feldolgozásos EP után az angol progbanda most egy új számmal jelentkezett. Habár a Smile című darab már a zenekar következő nagylemezének az előfutára, az új album még közel sincs készen, a banda egyszerűen csak felvette és kiadta ezt a számot.

Daniel Tompkins énekes a következőket mondta az új dalról:

Szövegileg a Smile erősen és nyíltan ironikus hangvételben deríti fel az emberi természet legsötétebb oldalát. A dal egy „entitás” létrejöttéről szól. A tudat túléli a folyamatos manipulációt, hogy aztán csupán pesszimizmust és reménytelenséget hirdessen. Ez az entitás megfigyel, fogyaszt és fejlődik, így tekintve az emberi létezésre, kolosszális formában lemásolva a jelenlétünket.

Amihez Amos Williams basszer pedig azt tette hozzá:

Azért választottuk ezt a számot, mert habár egy nagyobb téma része, sőt, konkrétan a történet vége felé következik, mégis remekül megállja a helyét önmagában is. Van egy határozott elképzelésünk arról, hogy hova szeretnénk jutni ezzel a számmal a következő lemezünkön, ami még egyáltalán nincs kész. Ez egyszerűen egy lépés egy utazás során.

Szóval modorosan nyilatkozni, azt biztosan tudnak a srácok, bár ők valószínűleg inkább a szofisztikált szót használnák, mint amilyen a zenéjük is. Akárhogy is, a banda a következő hetekben Amerikában turnézik a Megadeth és a Meshuggah oldalán, aztán valószínűleg folytatják a munkát a negyedik nagylemezükön.