Tiszta ének is lesz az új Whitechapel-lemezen! Vagy nem!? Vagy mégis?!

whitechapel2015[1]

A deathcore-nagyágyú Whitechapel január óta rögzíti a hatodik nagylemezét, most, a munkálatok végéhez közeledve pedig Alex Wade gitáros a Revolver magazinnak adott egy helyzetjelentő interjút az új anyagról. Wade elmondása szerint az új anyag nagyrészt a bandától megszokott reszelős-szaggatós hangzásban fogant, de igyekeznek kihasználni a három gitáros felállásban rejlő lehetőségeket is, így lesznek lassabb, tiszta, atmoszferikus részek is – utóbbi irányvonalon továbbhaladva pedig azt is elhintette, hogy Phil Bozeman énekes újabban tiszta énekkel is kísérletezik. Wade szerint ehhez a fő inspirációt a Lamb of God tavalyi albuma jelentette, amelyen Randy Blythe énekes „nem félt kipróbálni némi férfias dallamos éneklést,” így mostanában Bozeman is ilyesmivel próbálkozik, és a gitáros elmondása szerint egyébként remek hangja is van hozzá.

Tiszta ének egy Whitechapel-lemezen?! Skandallum! – kiáltotta egyből a banda fél rajongótábora, így Zach Householder gitáros a Twitteren igyekezett tisztába tenni a dolgokat: „Az Isten szerelmére, mindenki nyugodjon le, nincs tiszta ének az új lemezen.” Aztán röviddel ezután Phil Bozeman énekes is posztolt egyet, miszerint de, van, mégpedig kettő egész számban. Srácok, akkor most találjátok már ki!

A Whitechapel egyébként már az utóbbi pár lemezen sem félt elrugaszkodni a bevett deathcore-szabványoktól, ami többnyire a javukra is vált, szóval a magam részéről ezen a lépésükön sem lepődtem meg túlzottan, és maximálisan bízok is benne, hogy jól sülhet el a mutatványuk. Maga a lemez amúgy a tervek szerint valamikor a nyáron jelenik meg a Metal Blade-nél.