Teljesen újravette a Leveler lemezt az August Burns Red, itt az első dal

Lassan már én érzem magam hülyén, annyiszor kell ezt leírnom, de az August Burns Redet egyszerűen nem lehet megállítani. Még csak pár napja jelent meg a Guardians Sessions EP, amivel gyakorlatilag lezárták a tavalyi lemez B-oldalas dalainak fél éve tartó készletkisöprését, de a zenekar máris bejelentette, hogy hamarosan érkezik a 2011-es Leveler album jubileumi kiadása, plusz egy live stream, ahol végigjátsszák az egész anyagot. Ez egyébként az alábbi zseniális videóból derült ki. It has been decided!

Ráadásul a szülinapos lemezt nem csak simán újrakeverték, mint a két elődjét, és nem is egy élő anyagról van szó, mint a Thrill Seeker esetében, hanem rendesen stúdiókörülmények között újrahúzták az egészet. A számlista változatlan (leszámítva egy új intrót), de magukba a dalokba több helyen is belenyúltak, az előzetesként kiadott Poor Millionaire például mélyebb hangolást és egy új gitárszólót kapott, na meg egy Ryan Kirby (Fit for a King) featet. Rajta kívül még a Trivium és a Periphery főnökei is vendégeskednek az anyagon, lásd az alábbi számlistát.

  1. X
  2. Empire
  3. Internal Cannon (feat. Matt Heafy – Trivium)
  4. Divisions
  5. Cutting the Ties
  6. Pangaea (feat. Misha Mansoor – Periphery)
  7. Carpe Diem
  8. 40 Nights
  9. Salt & Light
  10. Poor Millionaire (feat. Ryan Kirby – Fit for a King)
  11. 1/16/2011
  12. Boys of Fall
  13. Leveler

A szülinapos újrakiadás május 21-én jelenik meg, majd másnap jön a live stream, ahol a banda az egész anyagot végigjátssza, néhány Constellations-dallal megbónuszolva. A CD-ket, bakeliteket és egyéb mörcsöket, illetve a streamre a jegyeket itt lehet berendelni.

A tervek szerint a banda idén két koncertet is ad Budapesten, december 8. és 9-én, az addigra megnyíló új Dürer Kertben.