Spanyol nyelvű feldolgozást villantott az Avenged Sevenfold

avenged sevenfold

Úgy néz ki, az Avenged Sevenfold újabban nagyon szereti meglepni a rajongóit. Ugye még tavaly októberben gyakorlatilag bejelentés nélkül, egyik napról a másikra hozták ki a The Stage című új lemezüket, ami éppen az előzetes hírverés hiánya miatt jóval kevesebb emberhez jutott el, mint amennyinek a banda szánta volna. Viszont ez nem szegte a srácok kedvét, akik most újabb meglepetéssel álltak elő: egy spanyol nyelvű mexikói népdal, a Malagueña Salerosa (La Malagueña) feldolgozásával. Igen, spanyolul, mert hát M. Shadows énekes szerint mégiscsak úgy az igazi.

Ráadásul a dal még csak az első lépése annak a folyamatnak, amit a zenekar a The Stage „továbbfejlesztésének” hív – a frontember úgy fogalmaz:

Kiadtuk a The Stage-et, adtuk hét hónapot, hogy az emberek feldolgozzák magukban, most pedig új dolgokat adhatunk hozzá.

Ennek szellemében a következő hónapokban a zenekar még egy egész sornyi dallal tervezi kibővíteni a lemezt, szám szerint további hattal. Ezek közül az egyik egy saját szerzemény, ami végül nem került fel a tavalyi lemezre, a további öt pedig mind egy-egy feldolgozás, amelyeket az énekes egyelőre nem kívánt megnevezni, de azt ígérik, mind meglepőek lesznek.

Szeretünk feldolgozásokat csinálni, de már unjuk, hogy a saját műfajunkba tartozó zenekarokat dolgozzunk fel, márpedig mindig ilyen felkéréseket kapunk. Most viszont elgondolkodtunk, mi is az, amit szeretünk, és mindenki kiválasztott egy dalt, ezek lettek végül azok, amiket úgy éreztük, hogy fel akarunk dolgozni.

Shadows szerint az új dalok pár hetente követik majd egymást, attól függően, hogy az előzőre milyenek voltak a reakciók. Szóval ha tavaly ősszel nem is, hát most mindenképp gyakran olvashatunk majd a zenekarról.