Simon Neil az új Biffy Clyro-lemezről mesél!

A tavalyi Szigetes bulijuk után idén a Pannónia Fesztiválra visszatérő skót Biffy Clyro már javában demózza új lemezüket, mely a tavaly megjelent, általunk is ronggyá hallgatott Opposites című duplalemezüket követi majd a sorban. Ez, a meglehetősen gyors munkatempó ellenére még nem is lenne annyira nagy hír, viszont az amit Simon Neil frontember a napokban nyilatkozott az új dalok hangzásáról, annál inkább:

„Körülbelül tizennégy dalt írtam eddig. Rendkívül izgatott vagyok jelen pillanatban. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy az egész album ilyen lesz, de megírtam életem első beatbox dalát, sőt írtam egy black metal popdalt, már alig várom, hogy hallják az emberek. Van még pár nagyon király stoner raggae szarság is, hiszitek vagy sem. Igazán érdekes.”

A Biffy Clyro csapata mindig is imádott hülye hangzásokkal, különleges hangszerekkel és érdekes dalszerkezetekkel kísérletezni, és szinte minden kivétel nélkül jól állt nekik. Ti mennyire várjátok a soron következő korongot? Mi nagyon.