Protest the Hero: ki járulna hozzá az új albumhoz?

Habár a kezdeményezés nem teljesen újszerű az underground zenekarok körében a Protest the Hero a zenekarok támogatását célzó adománygyűjtést mégis sikerrel tudta új szintre emelni igényessége és profizmusa lévén, hogy a humort még véletlenül se említsem meg. Miről van szó? Ahogyan azt már facebookon korábban már hírül adtuk számotokra a zenekar márciusban tervezi, hogy stúdióba vonuljon, hogy rögzítse negyedik nagylemezét. A terveik azonban látszólag nagyravágyóak, ugyanis ezt kiadói háttér nélkül, szerzői kiadásban, a rajongók támogatásával akarják megvalósítani. A professzionális stúdiókörülmények viszont meglehetősen drágák, ellenben adottak, de itt jövünk a képbe kvázi „mi”. A csapat létrehozott egy oldalt, ahol a leghűségesebb rajongók anyagi hozzájárulást tehetnek a csapat irányába függetlenül a pénztárca vastagságától. A kiírt gyűjtés összesen százhuszonötezer dolláról szól, ami átszámítva nem kevesebb, mint huszonhétmillió (!) forint. A csapat persze nem ingyen kéri mindezt, hanem attól függően, hogy ki mennyivel járul hozzá ajándékkal jutalmazza a támogatókat, amelyek a következő kategóriákra oszlanak:

1. Tíz dollár esetén digitális albumletöltés a megjelenés előtt és köszönetnyilvánítás a névjegyzékben.
2. Huszonöt dollár esetén limitált CD formátum a Dan Mumford által tervezett borítóval. A kiadvány kifejezetten a támogatóknak készül és máshogyan nem lesz beszerezhető.
3. Negyvenöt dollár esetén aláírt limitált bakelit kiadás, benne a neveddel a köszönő rovatban.
4. Ötven dollár esetén egy limitált Dan Mumford által tervezett póló és CD, továbbá négy pengető.
5. Száz dollár esetén beléphetsz a „The League of Extraordinary Gentlemen” klubba, aminek a lényege, hogy kapsz egy speciális fényképpel ellátott kvázi PtH-tagsági kártyát, amit a legközelebbi koncertjük alkalmával a merch-pultnál felmutatva temérdek ajándékhoz (pólók, pulóverek, stb.)  juttatja majd a tulajdonosát.
6.  Százhuszonöt dollár esetén részt vehetsz az album hivatalos meghallgató buliján Torontóban (a repülőjegyet neked kell azért állnod!), ahol bónuszban Rody vs Arif DJ szett várható, illetve Tim zongora mögé ülve fogja boldogítani az egybegyűlteket.
7. Százötven dollár esetén olyan kiváltságban részesülhetsz, hogy Arif egy éven át minden hónapban írni fog neked egy személyes üdvözlőlapot.
8. Négyszáz dollár esetén Rody személyesen ír és felvesz neked egy dalt egy általad meghatározott témában, amit el fog neked küldeni személyesen. Hogy onnantól mi lesz vele az már a Te dolgod viszont, ha a homofób vagy rasszista témát választasz, akkor arról szól  majd a dal, hogy mekkora hülye vagy.
9. Ezerkétszázötven dollár esetén részt vehetsz a egy pizzasütős házibulin Tim otthonában három másik haverod társaságában. Tim állítólag folyamatosan hozza majd a saját készítésű és állítólag remek házi pizzákat, ameddig azt nem mondod elég. Sőt még utána is. Ha messze laksz Torontótól, akkor pedig a turné közben a csapat a Te konyhádat fogja megszállni hasonló célból.
10. Kétezerötszáz  dollár esetén egy japán készítésű, te általad választott színű Ibanez S Prestige üti a markodat kemény tokkal, amelyet Tim és Luke dedikál neked.
11. Kétezerötszáz  dollár esetén él egy másik ajánlat is: a Protest the Hero feldolgoz és rögzít egy általad megadott dal, ami bármi lehet. A feldolgozás stílusát ők választják meg és a kiadás jogát is megtartják, de te kapod meg e-mailben az eredeti felvételt és nyilván a neved is szerepelni fog itt-ott. Érteleszeműen így akár egy Cock And Ball Torture dalból könnyen fabrikálhatnak egy country himnuszt.
12. Ötezer dollár esetén pedig vendégszerepelhetsz a készülő nagylemezen, akár egy énektémával akár bármilyen hangszeren és közben a csapattal lehetsz egy napon át a stúdióban. Benne lennél?

A kérdés már csak az, hogy a mellékelt videót megnézve, amelyben elmagyarázzák a srácok a döntésüket és a fentiek függvényében megjött-e a kedved az adakozáshoz, ha igen, akkor siess, mert a srácok kevesebb mint fél nap alatt már elérték a szükséges össze háromnegyedét, ami elképesztő teljesítmény. Te melyik kategóriát választanád adakozástól függetlenül? Addig is álljon itt a kampányhoz készült magyarázó videó: