Programajánló péntek estére.

2012.05.18. Budapest, Dürer Kert – Nagyterem:
FreshFabrik, The Idoru, Shell Beach, Rivals in the Fall, Based on a true story

20:00-ig a karszalagod ára, azaz 20 ft a belépés!
20 óra után: 1400 ft
Kapunyitás: 19.00
Start: 20.00

Egy év telt el a FreshFabrik tavalyi, visszatérő koncertje óta. A nagy múltra visszatekintő, kipróbált és rutinos „öreg harcsák” nem nagyon halmozzák a fellépéseiket, a nyári fesztiválokon kívül, klubszinten, évente csak egyszer-kétszer adódik alkalom megtekinteni az általában monumentális, meglepetésekkel teli produkciójukat. A zenekar a május 18-i Düreres estre, egy „best of” programmal készül, különös hangsúlyt fektetve a Drive My Hand lemez masszív dalaira. Természetesen elhangzik majd a Mora albumról az MR2-s – Nr.1 sláger a Stealing The Sun és a Szimfónik Live-os feldolgozást is megért Knights de La Mancha (Lamentation) is – ami ezúttal azonban az eredeti, industrial-metal verzióban szólal meg. A környezet is különleges hangulatot ígér, főleg a kissé háborús állapotokat idéző színpadi kép, amit az Idorus srácok rendeznek majd be.

Apropó, Idoru… Az MR2-Petőfi slágerlista „éllovasai” és egyben a 2010-es Fonogram díjátadó „hír-díj verői” előtt nem sok olyan hazai klubszínpad maradt, melynek élettartalmát ne rövidítették volna meg az elmúlt 2-3 évben. Többször körbejárták az országot, legutóbb a Time lemezük reklámozása végett a Leander társaságában. Nem mellesleg most tavasszal lezajlott a The Three The koncertsorozatuk a The Southern Oracle és a The Sharon Tate társaságában.

Végül pedig ki más is zárhatná az estét, mint a Shell Beach!? Ők se ma kezdték, játszottak már például az FF vendégeként a Pecsában, és ha Isten is úgy akarja, ezen az estén már beszerezhető lesz a lassan két éve, nagy műgonddal készülő 2. nagylemezük. Megemlítendő, hogy a várva várt szellemi termék materializálódásával még a debüt anyaguk (Stendhal Syndrome) elkészülési folyamatainak időtartamát (1 év) is sikerült felülmúlni! :) Dehát, mint tudjuk, „hamar munka sosem jó!”

Azért a felvezető két zenekarról sem lenne érdemes lemaradni, egyrészt azért, mert a Based on a True Story-ban olyan az énekes hölgy hangja, hogy hatása a Viagrával vetekedhet, főleg ilyen lehengerlő zenei kísérettel! Másrészt pedig mert: az ex-Falcongate-es Sosa úr megmutatja ezen az estén új zenekarában, a Rivals in the Fallban, tud ő énekes is lenni ha akar. Időben érkezni tehát, mert pontosan 20:00-kor kezdenek.

És ami talán a legfontosabb: 20.00-ig karszalag áron, potom 20 forintért jutsz be a bulira!

Facebook esemény.