PROGRAMAJÁNLÓ: a Young & Bright tour Budapestre ér!

1907543_834819449933057_4344643364451096736_n

Holnap este őrületes bulira invitál a No Regret Productions a Dürer Kertbe! A dallamos hardcore műfajának két legkarakteresebb ausztrál bandája, a Break Even és az Endless Heights az angol Landcapes társaságában végigutazza, turnézza Európát és szerencsére hazánkat sem hagyják ki. Gyertek el minél többen és hallgassátok meg őket!

ENDLESS HEIGHTS

Ausztrália délkeleti csodavárosából, Sydneyből érkezik az este első fellépője az Endless Heights. A zenekar 2009-ben alakult, több kiadványt is készítettek már (Prologue, Dream Strong kislemezek és a Lady Wisdom 7”). Az eddigi fő alkotásuk a két éve, a Broken Hive Recordsnál kiadott nagylemezük, amely a New Bloom nevet viseli. A korong tíz tételt számlál, erős érzelmi töltet halad végig rajtuk, mind a ritmus, mind a mondanivaló tekintetében, e mellett a dalszövegek erősek és egyben dallamosan könnyedek. Egységes kompozíció a gyűjtemény, hasonló súlyú dalok követik egymást, nincsenek elhanyagolható részek; talán a Valhalla és a Sanctum kicsit kiemelkednek, mondhatni a legjobb önálló egységei a lemeznek. A zenekar kiadványai bővültek egy újabb darabbal ebben a hónapban, hiszen augusztusban jelent meg a Teach You How To Leave kislemez. A négy dalt tartalmazó alkotás szépen lassan, darabokban szivárgott ki és első hallásra nem marad el elődeitől; a Haunt Me talán az eddigi legjobb daluk. Érdemes időben érkezni, nem lemaradni róluk!

LANDSCAPES

Az angol ötösfogatot nem kell különösebben bemutatni már a hazai közönségnek, illetve azok is ismerik már a zenekart, akik annyira nem is kedvelik a dallamos hardcore műfaját. A zenekar ötéves fennállása óta meghatározó dalokat írt meg, bár az eddigi „életmű” nem túl nagymértékű, nem tartalmaz csupán két kiadványt, a még 2010-ben kiadott hattételes Reminiscence kislemezt, és az őt három év múlva követő Life Gone Wrong nagylemezt. A mély érzelmek agresszív megszólaltatását mesterien viszik véghez úgy, hogy a dallamok egyszerre lágyak és ütősek maradnak, különleges atmoszféra lengi be az összhatást, kissé sötét és depresszív. A vokál megkerülhetetlen, dühös, szenvedélyes, rendkívül kifejező. A Cemetery, No Love, D.R.E.A.M., Epilogy egyenként is erősek, az album egyben egy szomorú de bámulatos és vitathatatlanul nagyszerű alkotás. Legutóbb itthon a Defeater előtt láthatta őket a közönség, bízunk benne, hogy most sikerül az akkori élményt felülmúlni, vagy legalább ugyanazt megkapni.

BREAK EVEN

Tíz éve már, hogy a Break Even az ausztráliai Perth-ben megalakult. A The Young & Bright tour főzenekara, a „sírból” tért vissza, hiszen a sikeres és meghatározó évek nem csak örömöt hoztak a zenekar tagjainak, hanem tragédiát (Rowan Willoughby gitáros öngyilkossága) és nehézségeket is. A zenekar: énekes poszton Mark „Mawds” Bawden, gitár- Stephen Sciutto, basszusgitár- Perri Basille és a dobos Simon Dreja a modern hardcore egyik legjobb, legszerethetőbb társulata. A kezdeti sikerek, kiadványok és turné után négy évet kellett várni az első, debütáló nagylemezre, ami annyira jól sikerült, hogy a mai napig sokunk lejátszójában pörög nagy rendszerességgel a Miles Away Endless Roadsja mellett. Szintén egy érzelmi bombáról beszélhetünk ezen album kapcsán is, fájdalom, erő, nosztalgia hangzik fel a sorok között, a hangszerek szinte önmagukban is beszélnek; csodálatos gyűjtemény. Itt is lehetne kiemelni dalokat, de nem szeretném és nem is érdemes, még nem volt olyan Break Even dal ami nem tetszett volna. Az egyetlen videójuk, klipjük a Hells Gates számhoz készült még 2012-ben mielőtt bejelentették volna a feloszlásukat. 2014 decemberében jelentkeztek újra, megtörve a csendet és űrt, amit a csalódott hallgatóik éreztek a Young & Bright dallal, amivel be is jelentették az újabb turnét, ami hétfőn este végre Budapestre is elér! Nagyon várjuk, gyertek sokan!