Nyolc év után új albumot ad ki az Underoath?

uo

Egyre több jel utal arra, hogy az Underoath újjáalakulása végre egy új lemezben fog kicsúcsosodni.

A keresztény metalcore alapzenekara 2013-ban oszlott fel, majd 2016-ban kezdett újra koncertezni, azóta pedig több tucat bulit lenyomtak Észak-Amerikában, Ausztráliában és Európában, óriási sikerrel. Ráadásul az összeálláskor visszatért az eredeti dobos/énekes, az utolsó album előtt kiszállt Aaron Gillespie is, ezzel újra összehozva a They’re Only Chasing Safety / Define the Great Line / Lost in the Sound of Separation albumok felállását. 2017 végén már felröppentek olyan hírek is, hogy a banda új albumot ad ki, konkrétan az Altpress hozott le erről egy cikket, amelynek viszont rövid úton nyoma is veszett.

Most azonban a Killthemusic blog szintén azt állítja „megbízható forrásokra” hivatkozva, hogy Spencer Chamberlainék 2017 szeptemberében felvettek egy új lemezt, amelyet a Fearless Records fog kihozni idén. A zenekar egyelőre nem kommentálta a dolgot, de ha megszólalnak, természetesen tudni fogtok róla – ami viszont biztos, hogy a csapat a nyáron újra Európába jön, hozzánk legközelebb a cseh Aerodrome fesztiválon fognak fellépni, június 28-30. között.

Ez pedig itt egy teljes koncertfelvétel a 2016-os újjászülető turnéról, a teljes Safety és Define albumokkal, több mint másfél órában. Hatalmas anyag, merüljetek bele!