Novemberben tartja utolsó koncertjeit a Blind Myself

12622042_10153890040613094_3374346115045463257_o-e1453910666699-1024x576[1]

Január végén járta körbe a hazai webkettőt a hír, hogy az év végére a hazai underground egyik zászlóshajója, a Blind Myself is nyugállományba vonul, majd a fesztiválszezon végével tegnap kihirdetésre kerültek a végső búcsú részletei is. A 21 év után leálló zenekar két utolsó bulit tervez: november 5-én a miskolci Helynekemben, 12-én pedig Budapesten, a Dürer Kertben lehet majd elköszönni tőlük. Utóbbi megmozdulásra a banda különleges, maratoni hosszúságú, régi számokat és tagokat is felvonultató műsort is ígér, amivel kapcsolatban fel is tettünk nekik néhány villámkérdést, ezekre Tóth Gergő alapító frontember válaszolt.

Milyen hangulatban, milyen várakozásokkal álltok hozzá a felkészüléshez és a koncerthez? Milyenek voltak a tavaszi és a nyári szezon tapasztalatai?

Izgalommal várjuk az utolsó két koncertet, már összeállítottuk a dalok listáját. A tavaszi és nyári koncertek fantasztikusak voltak. A bandán belüli hangulat a lehető legjobb. Az utolsó felállás már nagyon régóta együtt van, rettentő jó hangulatban telt minden koncertünk az elmúlt években. Jó barátok vagyunk. A zenekaron kívül is rengeteg projekten együtt dolgozunk.

Elég terjedelmes a volt Blind-tagok listája, mennyire vagytok szoros kapcsolatban a régi arcokkal? Mindannyiukat felkéritek a közös búcsúztatásra?

Nem mindenkivel tartjuk a kapcsolatot, van, aki nem is Magyarországon él. Azokat az arcokat hívtuk meg, akikkel a mai napig is jó a kapcsolatunk.

Mennyire fogtok „mélyre nyúlni” az életműben? Örülhetnek mondjuk a kultikus Product of Our Imagination lemez hívei is, vagy maradtok a közismertebb daraboknál?

Minden lemezről játszunk majd, így a Productról is lesz pár dal természetesen. Persze egész lemezeket eljátszani sajnos nem lesz időnk, de elég komoly setlistet raktunk össze.

Az utolsó Blind Myself-koncert facebook-eseménye