Most pedig Robb Flynn elmeséli az új Machine Head-lemezt

machine head

Már csak pár nap van hátra az új Machine Head pénteki megjelenéséig, és Robb Flynnék nyilván még a célegyenesben is pörgetik a promógépezetet. Most éppen egy olyan anyag jelent meg a főnök tollából a TeamRockon, amiben Flynn röviden, tömören egyesével végigkalauzol minket a most már borítékolhatóan igen megosztóra sikerült Catharsis album dalain.

Emellett pedig az eddig bemutatott négy új szám után most egy ötödik tétel is kicsúszott a netre: a Screaming at the Sun a BBC Radio 1-on debütált Daniel P. Carter műsorában, itt lehet meghallgatni, 1:48:48-hoz lépve.


Volatile
Egy dühös, brutális dal. Az utóbbi 5-6 lemezen mindig hosszú intróink voltak, szóval pont itt volt az ideje valami közvetlen és erőszakos indításnak.

Catharsis
Ez egy különleges dal. A szövege elmond mindent: „The only thing keeping me sane, the music in my veins / If these words are my fists, this is my catharsis.” Ebben ki is kristályosodott minden, amit mondani akartunk.

Beyond the Pale
Egy tök egyenes Machine Head-dal arról, hogy felvállaljuk a kívülállóságunkat és a sorból kilógást. „I found my heroes / The freaks and zeros!” Ez össze is foglalja a dolgot.

California Bleeding
Ez egy ostoba dal, tele beszűkült szövegekkel, haha. A Kaliforniához fűződő szeretem/gyűlölöm viszonyomról szól. Egy tökös, dögös rockdal, azt hiszem.

Triple Beam
Kimondom: ez egy nu metal-szám, haha! Marha gyorsan összeállt. Gyakorlatilag amit itt hallasz, az a legelső alkalom, amikor valaha eljátszottuk a számot, és a legelső alkalom, hogy valaha elénekeltem.

Kaleidoscope
Ez is a zene erejéről szól. Nem vagyok egy vallásos arc, de a zene olyan közel áll nekem egy valláshoz, amennyire csak lehet. A „Songs fill what religion won’t” sor elmond mindent.

Bastards
A Bastards egy konkrét folkdal. Springsteenhez és Tom Pettyhez hasonlítanám, de még mindig Machine Head-es. Talán a legfontosabb dal a lemezen.

Hope Begets Hope
Próbáltam minél egyenesebb módon fogalmazni ezen az albumon, de egy „Begets” azért így is becsúszott, haha! Egy újabb „mindent bele” Machine Head-zúzda.

Screaming at the Sun
Ez volt az egyik első dal, amit megírtunk az albumra. Elég egyenes darab, de miután ezt megírtuk, elég fura dolgok következtek.

Behind a Mask
Végig tiszta ének. Teljesen akusztikus. Gyakorlatilag unplugged. Nagyon sokat foglalkoztunk ezen a lemezen a dallamokkal és a harmóniákkal.

Heavy Lies the Crown
Ez egy eposz XI. Lajosról, a francia Pókkirályról, aki mindenféle bonyolult hálókat szövögetett hazugságokból. Rajongok a történelemért, ez meg egyszerűen egy kurva jó sztori.

Psychotic
Na ez a szám horzsol. Ronda és bepöccent. Ha akarnánk, biztos megpróbálhatnánk több rádióslágert írni, de az egyszerűen nem ez én stílusom, tudod?

Grind You Down
A „stand your ground” szöveg a Bastardsből több dalban is előkerül, köztük ebben is. Egy újabb klasszikus MH-zúzda.

Razorblade Smile
Ebből egy Lemmy előtti tisztelgés lett. Elkezdtem írni a szövegeket, és kijött belőlem ez a sok őrült, züllött szar. Tiszta Motörhead.

Eulogy
Elég sötét befejezés a lemeznek, de itt is megint előkerülnek a Bastards szövegei. Később rájöttem, hogy a két dalban az akkordok is ugyanazok. Elég furcsa érzés volt.