Megjelent a Dereng első nagylemeze

dereng

Dereng zenekar egy hosszú évek óta fejlődő vadhajtása a hazai gitárzenés undergroundnak: a saját magát „nem szórakoztató metál”-ként meghatározó bandát még 2009-ben alapította az egykori Isten Háta Mögött-es Bokros Csaba gitáros és a VHK-s Mestyán Ádám. A csapat hét év, három kislemez és két tagcsere után mostanra jutott el odáig, hogy kiadja első, teljes értékű nagylemezét, amely a rendkívül rövid, tömör és lényegre törő A műsorellenőrzés egyik formája feltűnően ritka címre hallgat.

A zenekar mostani felállásában Bokros mellett Bakos István basszer, Pap Dávid „Page” dobos, és az AWS-ben is énekelő Siklósi Örs szerepelnek, de rajtuk kívül még több vendég is feltűnik a lemezen. Ilyen például a banda eredeti énekese, Nárcisz, aki a Progresszív magyar kesergő című tételhez adja a szövegét és a hangját, valamint ugyanebben a számban az IHM (illetve mostanában a Tej) agytrösztje, Pálinkás Tamás is gitározik. Aki további érdekességekre is kíváncsi a lemez dalaival kapcsolatban, annak javasoljuk, olvassa el a Lángoló Gitárok cikkét, amelyben a zenekar minden tétel hátteréről sztorizgat egy kicsit.

Az új lemezt a Dereng élőben is bemutatja, mégpedig holnap, október 20-án, a Gozsdu Manó Klubban, ahol a hírek szerint Pálinkás is előkerül majd, a vendégzenekar pedig a Napokon lesz.