Máris lefújták az I Killed the Prom Queen nosztalgiabuliját

A múlt hét egyik legjobban hangzó híre volt, hogy az I Killed the Prom Queen a jövő évi Unify Gathering feszten úgy fog bulizni, mintha 2004 lenne, vagyis a régi tagsággal és a régi számokkal állnak színpadra. Alig kellett pár nap, és a népeszrű ausztrál keményzenei feszt máris dobta a bandát, méghozzá Michael Crafter ex-énekes régebbi internetes kommentjei miatt. A szervezők a következő közleményt adták ki:

A Unify Gathering úgy határozott, a zenekar tagjaival egyetértésben, hogy eltávolítja az I Killed the Prom Queent a Unify Gathering 2019 névsorából.

Döntésünket olyan, közösségi médiás kommentekre alapozzuk, amelyeket a zenekar korábbi tagja, Michael Crafter tett, aki vendégénekesként lépett volna fel az I Killed the Prom Queen 2004-es nosztalgiabuliján. Ezek a kommentek nem felelnek meg napjaink közösségi sztenderdjeinek, és sokak számára mélyen sértőek voltak a zenei közösségen belül. Ezek a kommentek teljességgel elfogadhatatlanok és szembemennek nagy becsben tartott értékeinkkel és meggyőződésünkkel, miszerint a zene mindenkié, és mindenki élvezheti.

A szervezők ezenfelül kifejtik, hogy céljuknak tekintik a pozitív irányú változás elősegítését a zeneiparban, illetve az elfogadhatatlan viselkedés elleni felszólalást. Továbbá minden jót kívánnak az ügyet illetően nyitott és segítőkész zenekartagok további munkásságához.

Craftertől a külföldi híroldalak egy két évvel ezelőtti kommentet vettek elő példának, amit nagyjából úgy lehet lefordítani:

végül is a fesztiváloknak az a lényege, hogy a picsák eljöjjenek a bulikra. Nem az, hogy valaki csak azért felléphessen, mert épp most van a „sajnáljuk a zenész nőket” hét. Tuti, hogy így is épp elég lány érzi magát jól a fesztiválon, amikor megujjazzák őket a sátorban

A frontember az Instagramon megbánását fejezte ki az eset miatt:

Két évvel ezelőtt, és az azt megelőző években is rengetegszer, sok hülyeséget mondtam az interneten trollkodásból, drámázásból, meg hogy felidegesítsek embereket. A dolgok, amiket akkor mondtam, nem tükrözik, hogy ma milyen ember vagyok, mivel két év hosszú idő. Teljesen megértem, hogy az emberek miért húzták fel magukat, sajnálom és bánom a dolgot. Kívánom a nőknek, hogy sikeres zenészek legyenek, beleértve a lányomat is, ha egyszer erre a pályára akar majd lépni. Masszív támogatója vagyok a pozitív mentalitásnak, saját határaink kitolásának, és úgy gondolom, ezt a mai életvitelem is tükrözi…

Az ügy első köre után az Emmure frontembere, Frankie Palmeri is beszállt a játékba, és képmutatónak nevezte a fesztivál szervezőit, mondván: a zenészek évtizedek óta botrányosan viselkednek, mégsem bojkottálja őket senki a mai napig.

Ez baromira nem jó. Gyász, hogy senki nem áll ki a banda mellett.

Ha tényleg megtorlást akarunk (akarnak) a művészek és zenészek korábbi elvei vagy tettei miatt, akkor nagyon sok, nagyon magas profilú embert kell eltüntetnünk (eltüntetniük) a színről.

John Lennon verte a feleségét meg a gyerekeit. (Ennyi erővel az Apple Music máris törölheti az összes Beatles-t.)
Ozzy Osbourne egyszer meg akarta ölni a feleségét. (Ideje elégetni az összes Black Sabbath pólót.)
Pablo Picasso közismerten nőgyűlölő volt. (Lehet kezdeni tüntetni a munkássága iránti csodálat ellen.)

És a lista még nagyon sokáig folytatható.

Ideje megállítani ezt a szociális igazságosztó, szelektíven felháborodó hülyeséget.

Palmeri egy online petíció linkjét is megosztotta, aminek az a célja, hogy a banda és Crafter mégis felléphessen a fesztiválon.