KONCERTAJÁNLÓ: Allochiria / Ryvulet / Karst a Rohamban

11008399_843391865719348_2656292810053933104_n[1]

Március 25-én, szerdán három poszt-metal-közeli zenekar játszik a Roham Bárban: itt érinti Budapestet a görög Allochiria és a német Ryvulet közös Európa-turnéja, hazai részről pedig a miskolci Karst erősíti a lineupot. A kapunyitás ideje fél 9, a belépő pedig 1000 forint lesz.

Az Allochiria 2008-ban alakult Athénban, azóta pedig egy önmagukról elnevezett EP-t és egy Omonoia című nagylemezt jelentettek meg. A post-sludge banda zenéjében leginkább a Neurosis, Isis, Amenra és Cult of Luna kedvelői találhatják majd meg számításukat. A zenekar hazájukban olyan nevekkel játszott már együtt, mint a Deafheaven vagy a Jungbluth, de Görögországon kívülre is eljutottak már, ám a jelenlegi az első nagyobb szabású Európa-turnéjuk.

A berlini Ryvulet tagsága 2013 elején állt össze, és még abban az évben ki is adták első felvételüket, egy házilag rögzített self-titled EP-t. Saját magukat a „poszt-rock/poszt-doom/poszt-metal/poszt-akármi” műfajaiba sorolják, vokálokat nem használnak, rendkívül hosszú dalszerkezeteket viszont annál inkább.

A miskolci Karst annak idején még régivágású black metal bandaként kezdte a zenélést, és bár már akkor is törekedtek egy egyedi hangzásvilág kialakítására, az e felé vezető úton szükség volt egy név- és zenei irányváltásra is. Az önmagát immáron extrém garázsrockként jellemző zenekar jelenlegi nevén eddig két nagylemezt adott ki, amelyeken a black hatásokat könnyedebb, néhol atmoszférikusabb témákkal vegyítik, anyanyelvünkön megénekelve a világ hanyatlása okozta dühüket és kiábrándultságukat.

Az este facebook eseménye