KLIPÖZÖN 35: újabb heti tíz videó!

Ismét jelentkezünk klipözön rovatunkkal, ahol minden hétvégén csokorba szedjük nektek a legfrissebb klipmegjelenéseket, hogy ti kényelmesen és gördülékenyen tudjátok áttekinteni az adott, ezúttal a harmincötödik hét videó termését. Mi továbbra is csak annyit várunk, hogy írjátok le véleményeteket, hogy tudjuk mit gondoltok. Az elmúlt hét napban olyan csapatok klipjei kerültek terítékre, mint a Trash Talk, az Obey The Brave, a Madball, a Dark Sermon, a Bury Tomorrow, a Papa Roach, az Into The Flood, a Converge, a Hands Like Houses és az Engel.

A hardcore-punk körökben igencsak nagy népszerűségnek örvendő hipster-pozitív Trash Talk október kilencedikén az Odd Future Records gondozásában fogja megjelentetni legfrissebb, a sorban egyébként negyedik nagylemezét, a 119-et, amin az előzetes információk szerint Tyler, The Creator és Hodgy Beats is vendégszerepelni fog egy dal erejéig (Blossom & Burn). Mindez pedig egyáltalán nem is meglepő, hiszen a srácok legfrissebb, az új albumot beharangozó F.E.B.N. c. dalára forgatott videót nem más, mint Wolf Haley rendezte, aki a már az említett Tyler, The Creator művésznév alatt vált hírhedté. Lássuk a végeredményt:

Az Obey The Brave leszerződtetése és szponzorálása valljuk be sose tartozott a kockázatos befektetések közé, hiszen a csapat tagjainak, főleg Alex Erian (ex-Despised Icon) múltját elnézve a siker és az érdeklődés garantálva volt. Az urak a napokban jelentették meg debütáló nagylemezüket Young Blood címmel, amiről természetesen már mi is értekeztünk és az alábbiakban a harmadik videóklipjük is megérkezett, amelyet a korábbi kettővel (Live and Learn és Get Real) egyetemben Jessy Fuchs rendezett. Íme a kanadai sikercsapat It Starts Today c. dalukra forgatott klipje:

A NYHC egyik sosem nyugvó és örökké kompromisszummentes alapcsapata, a Madball nemrég jelentette meg legfrissebb EP-jét Rebellion címmel, amin néhány új tétel mellett a legendás Ball Of Destruction kislemez két meghatározó dala is megélt egy-egy újrafelvételt (Get Out és It’s My Life). Freddy Cricien és barátai azonban kiszemelve az EP legnagyobb slágerét, rögtön forgattak is egy videót a The Beast c. friss szerzeményükre, amit az alábbiakban tekinthettek meg (az eredeti premier a CraveOnline oldalán történt):

Eheti klipözönünkben ismét ajánlunk egy underground körökben gyorsan nagy népszerűségre szert tett death metal / deathcore közeli csapatot. A floridai formáció eredetileg In Reference to a Sinking Ship név alatt alakult meg 2009-ben, azonban később úgy érezték kinőtték ezt a nevet és Dark Sermon név alatt zeneileg is megújulva folytatták a dalszerzést. A bemutatkozó album azonban még mindig várat magára, de a srácok, hogy ne éljenek vissza rajongóik türelmével összehoztak egy klipet az új lemez címadó dalához, amely In Tongues név alatt a minap debütált a srácok YouTube-csatornáján. A rendező Jeffrey Moore volt.

A Bury Tomorrow legénységét a legtöbben csak úgy emlegetik, mint az angol Parkway Drive sok tiszta énekkel. Okkal, ugyanis  a megállapítás helytálló. A The Union Of Crowns című második nagylemezüket igen nagy várakozás előzte meg, amely bár nem nyújtotta feltétlen teljes hosszában azt az örömöt, amit a rajongók vártak, de a siker így sem maradt el. A brit fenegyerkek már három videót is megjelentettek a korong népszerűsítésének érdekében (Lionheart, Royal BloodAn Honourable Reign), de a minap (eredetileg a RockSound.TV oldalán) egy negyedik is bemutatásra került, amely a Knight Life c. szerzeményhez készült el.

A kétezres évek elején a kamaszsrácok egyik legnagyobb kedvenceként számon tartott Papa Roach azon kevés zenekar közé tartozik, akik azóta is részesei a mainstream rockzene véráramának és nagyon úgy néz ki, hogy Jacoby-ék ezen október másodikán megjelenő, The Conncetion c. hetedik nagylemezükkel sem kívánnak változtatni. Az igencsak gondosan felvezetett új album első közzétett dalát már több hete ismerjük és dúdoljuk, de most végre klipet is kapott. A Still Swingin’ videóját pedig nem más, mint David Brodsky rendezte, aki eddig olyan csapatokkal dolgozott, mint az In This Moment, a Kylesa, az All That Remains vagy az As I Lay Dying.

Ismét egy újabb keletű formációt mutatunk be nektek, hiszen az Into The Flood nevét egész biztosan nem ismeritek túl sokan. A korábban Vices fedőnév alatt mükődő formáció breakdown központú, mellesleg keresztény sugallatú metalcore-ja ideális hallgatni való lehet azoknak, akiknek nincs nagy elvárása ezen a téren, ellenben imádja a szobamosh-ot és a helybenfutást. A Century Media által felkarolt zenekar hamarosan megjelenteti bemutatkozó nagylemezét, amelyről a The Destroyer az alábbiakban már hallgatható is:

Az elmúlt hét legnagyobb dobása mindenképp a Converge frissen közzétett dala, az Aimless Arrow volt, hiszen ez volt az első szerzemény, amit az október kilencedikén megjelenő tizennégy számos All We Love We Leave Behind c. nyolcadik nagylemezről rendes minőségben megismerhettünk. Jacob Bannon zenekara azonban volt olyan kedves, hogy rögtön egy klippel is kedveskedett az új dalhoz, melyet Max Moore rendezett. Mit gondoltok?

Az elektronikai elemeket pont optimális mennyiségben használó Hands Like Houses az utóbbi évek egyik kiemelkedő modern emo/metalcore formációjaként híresült el, hiszen a politikát váltó Rise Records által felkarolt ausztrál csapat puszta zeneiségében túlmutat a túlterhelt közeg próbálkozásain. A főleg Trenton Woodley tiszta énekhangjára építő zenekar bemutatkozó nagylemezéhez (Ground Dweller) a This Ain’t No Place For Animals c. dal képében az első hivatalos klip érkezett meg most, ami a rajongók szerint a korábban kikerült videóikhoz (pl. Snow Sessions) hasonlóan igényes köntösbe burkolózott, szerintetek is?

A göteborgi alapvetően a death metal dallamos ágát képviselő Engel idén májusban jelentette meg Blood Of Saints c. harmadik nagylemezét, amelyen a tagok a korábbi anyagaiknál (szerintünk egyébként hibát elkövetve) nagyobbat gondoltak és az eddig megszokott elemeket temérdek dubstep megoldással ötvözték. Akinek tetszett a korábban már megismert klipesített Question Your Place az viszont egész biztosan nem fog melléfogni a Kristofer „Kriggs” Karlson által rendezett Frontline c. dal videójával sem.