Kislemezzel búcsúzik a New Dead Project – 10 év után feloszlik a zenekar

10 év után búcsúzik hazánk egyik legjobb hardccre punk bandája, a New Dead Project. Belemehetnénk körmondatokba, de én személy szerint nem akarok, mindenki nagyon jól tudja, hogy egy nagyon jó zenekart vesztünk el, és egy olyan punk bandát, amely dalszövegek szempontjából a Téveszme alatti második ligába tartozott, ami itthon nagyon kiemelkedőnek számít. A Bödecs András (ex-Idoru, jelenleg pl. Poison Alley) okozta új lendület tavaly kicsúcsosodott már egy kiadványban, de az igazi új NDP világot egy új albumtól vártuk volna. Amit mondhatni meg is kapunk, méghozzá legkésőbb áprilisig a zenekar ígérete szerint egy EP képében. Addig is álljon itt a zenekar búcsúszövege és szerint legjobb munkája (amely lehet szubjektív, de ezt a lemezt nagyon szerettük 2012-ben):

„10 év. Eljött a kaszás értünk, de most nem a borítóképünkön, hanem a zenekar életében. Az idő szolgáiként befejezzük működésünket és hűek leszünk a nevünkhöz, holttá leszünk, de csak ebben a történetben. Az „ndp story” elérkezett a végéhez.
Köszönjük mindenkinek, aki kezet nyújtott nekünk, vagy öklöt, fejet rázott ránk. Küzdelmek, tagcserék, örömök, emlékek kerülnek a képzeletbeli történetünk lapjaira, mely históriát a barátság, a zene iránti szeretetünk, szenvedélyünk írta.
Álmaink és határaink leplét sikerült feszegetnünk, megadatott sok minden, nem érzünk hiábavalóságot, és nem találunk hiányérzetet sem, ha visszatekintünk magunk mögé, és látjuk a rögös, sáros, de sokszor napsütötte utat.
Reméljük sikerült nyomot hagyni, valamelyest irányt mutatni a fiatalabbak számára, ahogy mi is megkaptuk ezt az előző generációtól. Alázat és kitartás, ezekre támaszkodva él bennünk a punkzene, mely szerintünk a legnagyszerűbb kifejezésmód a mai napig.
Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mindegyikőnkkel fogtok még találkozni a színpadon, hiszen nem tudunk meglenni a seggünkön e nélkül már. Sokak bánatára:) Szóval nem veszünk el a ködben teljesen, csak átalakulunk.”

A két búcsúkoncert:

2016. január 23., Győr, Dongó Romklub.

2016.április. 2., Budapest, Dürer Kert

NEW DEAD PROJECT – VÉGÜL MINDEN LEVÉL A FÖLDRE HULL