Kilépett az Arch Enemy énekesnője, de már van utód!

aaNagyon nagy meglepetésként robbant a hír, hogy az Arch Enemy énekesnője, Angela Gossow tizennégy (szerinte tizenhárom) esztendő után kilépett a csapat soraiból. A sokkoló hír minden rajongót bizonyára mélyen érint, hiszen a Wages Of Sin óta gyakorlatilag Angela a zenekar arca, a hang és a látvány, ami a csapatot igazán híressé tette a metal világon innen és túl. A nyomást azonban enyhítheti, hogy Michael Amott, a csapat zenei agya már meg is találta az utódot, méghozzá a szintén dekoratív külsővel rendelkező tizenegy évvel fiatalabb Alissa White-Gluz személyében, akit a The Agonist éléről ismert meg a világ. A tiszta ének és az üvöltések terén is remekül szereplő straight edge énekesnő eddig három nagylemezt jelentett meg eredeti zenekarával, amelyek közül a legutóbbiról itt írtunk. Na, de mi is áll a történtek hátterében? Angela egy hosszú közlemény adott ki, amiben elmeséli, hogy mennyire elfáradt az évek során (elvégre mindjárt negyven éves) hat nagylemez és elképesztő mennyiségű turné után és a jövőben szeretne a családjára koncentrálni, pihenni és más vágyait is beteljesíteni. Elmondta, hogy a csapat menedzselését folytatja és segíteni fogja, de már csak a háttérből és helyette átadja a stafétát Angelának, akinél kevesen érdemelnének meg jobban egy ilyen esélyt, pont, ahogy ő is megkapta ezt annak idején. Megannyi köszöneten túl felhívja a rajongók figyelmét a készülő kilencedik sorlemezre, melyet már nélküle vesznek fel és elmondása szerint lehengerlő lesz. Igen, a War Eternal névre keresztelt anyag a Century Media Records gondozásában jelenik majd meg júniusban immáron az új énekesnővel, aki levelében rendkívül lelkesen nyilatkozott. „Nem mindennap, hogy felhív a kedvenc zenekarod, hogy csatlakozz hozzájuk. (…) A Wages Of Sin volt az első metal lemez, amit valaha megvásároltam.” Mit szóltok a hírekhez és szerintetek mennyire tud helytállni majd Alissa? Továbbá nektek ki teszik jobban, ha a látvány tekintetében kell dönteni? Álljon most itt egy-egy dal a hölgyek szereplésével, hogy könnyebb legyen dönteni egy ilyen fajsúlyos kérdésben:


FRISSÍTÉS: Közben arról a sajnálatos esetről is hírt kell adnunk, hogy Alissa és a The Agonist útjai az Arch Enemy-hez történő csatlakozást követően azonnal el is váltak, amiről a zenekar tett ki egy közleményt. A szikár tényeken túl érdemi információ, hogy ők is megtalálták az utódot a görög származású Vicky Psarakis személyében, akitől itt tudunk feldolgozás videókat nézegetni (Adele, Iron Maiden, Nightwish, Audioslave).

1528706_554732757950456_167714023_nFRISSÍTÉS #2: A The Agonist időközben egy szöveges videóban mutatta be, mit is tud Vicky: