Készül az új At the Gates-lemez, de Anders Björler nélkül

at-the-gates[1]

Két fontos hírt osztott meg a héten az At the Gates legénysége: Anders Björler alapító gitáros kiszállt a zenekarból, a többiek viszont már javában írják a számokat egy jövendő új lemezre.

Björler a göteborgi melodeath-alapbanda 1990-1996 közötti eredeti fennállásában és az utóbbi 10 év újjáalakulásai során is a társaság egyik fő koponyája volt, a 2014-es visszatérő At War with Reality lemez teljes anyaga az ő és ikertestvére, a basszer Jonas nevéhez fűződik. Anders közleményében azt írja, mostanra kiveszett belőle a zenekar iránti lelkesedés, ami 100%-ig a zenei okokra vezethető vissza. A gitáros egyébként néhány éve már az ATG feloszlása után a testvérével együtt alapított The Hauntedban is megunta a riffelést, szóval gyanítjuk, hogy legközelebb megint a progrock, jazzrock, svéd folk és filmzenei alapokra épülő instrumentális szólóprojektje kapcsán hallhatunk majd róla. A 2013-as első saját anyaga, az Antikythera egyébként egy elég hangulatos anyag volt, szóval várjuk a fejleményeket.

Az At the Gates legénysége mindeközben már el is kezdett dolgozni a hatodik nagylemezén, három „hasító” új számot már össze is raktak, és a terveik szerint 2018 elején stúdióba is vonulhatnak az anyaggal. A dalszerzési feladatokat egyelőre Jonas Björler viszi, Anders helyettesítésére pedig meghallgatásokat tartanak, és azt ígérik, hamarosan be is jelentik az új tag kilétét.