Kész az August Burns Red új lemeze

august burns red

Kész. Ideje maszterelni!

– mondja az August Burns Red pár órával ezelőtti Facebook-posztja, amin egy frissen írt CD látható az „ABR Album 7” felirattal és a pénteki dátummal megjelölve. JB Brubaker és zenekara tehát elkészült a hetedik nagylemezük felvételeivel és keverésével, innentől pedig legfeljebb hónapok kérdése, hogy mi is kézhez kaphassuk a progos metalcore bajnokainak új anyagát. A gitáros egy év eleji interjúban azt mondta a lemezről:

Úgy érzem, progosabb, mint az előző lemez – nem akarom progmetál-bandának nevezni magunkat, de sok a nagyon lineáris dal, kevés visszatérő szerkezeti elemmel. Inkább a Rescure & Restore-hoz hasonlít az anyag, mint a Found in Far Away Places-hez. Az eddig megírt dalokban kevesebb furcsa, totál indokolatlan téma van. Így is vannak nyugis részek, csak kevésbé meghökkentőek. Nem mondom azt, hogy egyszerűbb az anyag, de kevésbé csapongó.

A zenekar augusztus 15-én újra Budapesten játszik, bár az a buli még nem az új albumról fog szólni, hanem legnagyobb lemezük, a Messengers tizedik születésnapjáról. A koncert vendége az Oceans Ate Alaska lesz.