Jonathan Davis szerint az új Korn-lemez hasonló lesz zeneileg, mint az Untouchables

DSC_3780v2

A Korn frontembere, Jonathan Davis egy Billboard.commal készített interjúban a zenekar október 21-én érkező új nagylemezét, a The Serenity Of Sufferinget a csapat 2002-es slágerbombájához, az Untouchables dalcsokrához hasonlította. 

„Mindig is úgy gondoltam, hogy ez az album hasonló alapokon nyugszik, mint az Untouchables, mert az a kedvenc Korn-lemezem. Az új korong erőteljes megszólalású, a stúdiómunka rajta kifogástalan, nagyon szeretem, ahogy az énekem hangzik az anyagon, zeneileg minden nagyon király benne. Régisulis Korn a keménységével és a groove-jaival, de van benne valami új és friss, ami szintén nagyon tetszik. Egyszerűen nem bírom abbahagyni a hallgatását. Ugyanakkor az elején még fogalmam sem volt, hogy mit gondoljak róla. Még mindig vannak rajta elektronikus elemek, mert imádom az elektronikai cuccokat. Nagyon büszke vagyok erre a lemezre. Ez tesz különbséget az előzővel szemben; van benne sok nagyon király apróság. Szóval nem elviselhetetlenül elektronikus, de még mindig nagyon kemény, mert egy súlyos lemezt akartunk írni. Mindenki a zenekarban egy kemény lemezt akart írni, úgy érzem, hogy sikerült is.” – mondta el az énekes.

A múlthét pénteken bemutatott „Rotting In Vain” premierénél mi is pontosan úgy gondoltuk, hogy a dal erősen hajaz az Untouchables dalaira, az áthallások szinte egyértelműek voltak, és úgy tűnik, hogy a zenekar is pontosan ebbe az irányba indult el, kicsit megfűszerezve a dolgokat az elmúlt Korn-albumok elektronikájával. Az első dal nagyon pozitív fogadtatást kapott, kíváncsian várjuk, hogy az elektronikai részek mennyit fognak rontani az összképen, illetve a Corey Taylorral közösen felvett az „A Different World” pontosan milyen Kornt is fog elénk tárni. Mindenesetre Jonathan Davis szavai elég biztatóak! Elő is rántjuk újra a Korn legújabb slágerét a „Rotting In Vain”-t, amely nálunk is pozitív fogadtatásra lelt.