Jon Davis: „Nem akarok eladni egycsillió lemezt, csak tetszetős dolgokat próbálok csinálni”

Május 25-én jelenik meg Jonathan Davis első szólólemeze, a Black Labyrinth. A Korn énekese még bő egy évtizeddel ezelőtt kezdett el dolgozni az albumon, amellyel igyekszik több új oldalról is megmutatni magát a megszokott stílusához képest. Davis a héten az LA Weekly-nek mesélt érdekességeket a közelgő lemezről, elárulta például, hogy mi a legfőbb különbség a zenekara és a Black Labyrinth dalai között:

Például nincs az egész lehangolva A-ra. Ez a legfontosabb dolog. Számomra az összes kibaszott nyolchúros banda úgy hangzik, mint a Meshuggah, mert ők voltak az elsők, akik ezt csinálták. [Ennek a lemeznek] egy egészen más világba illő hangulata van. Némelyik szám súlyos, némelyik nem. De az egész teljesen más. Ez csak én vagyok, én írom, és én csinálom.

A frontember nem csak zeneileg, de a szövegek témáját illetően is változatosnak és mélynek ígéri az albumot:

Elég különböző dolgok vannak. Van, ami a vallásról szól. Akkor írtam, amikor Head kilépett a bandából, és akkoriban nagyon mérges voltam a vallásra. Nem mintha érdekelne, ki miben hisz – ezzel minden oké. A prédikálós vallással van bajom. A keresztényekkel, akik közlik velem, hogy szükségem van Jézusra, azokkal van bajom. Szóval nagyjából ezt próbáltam feldolgozni, majd odáig jutottam, hogy „Miért vagyok itt? Mi az, amiben hiszek? Mi a felsőbb erőm?” Megkérdőjeleztem mindent.

Jon az elmúlt bő tíz év alatt rengeteg dalt írt ki magából, a cikk szerint kereken 30 számot vett fel a lemezhez, viszont ezek közül csak 13 fog kijönni. Ez azt jelenti, hogy még több mint egy teljes albumnyi befejezett anyag várja a megjelenést. De az énekes számára legközelebb, a leendő második lemezénél is az lesz a legfontosabb, hogy megint valami újat mutasson:

Van egy egész laptopnyi cuccom. Azt hiszem, ami Jonathan Davis cuccokat illeti, mindegyik projekt teljesen más lesz. Ott a Korn, amit imádok, az a fő zenekarom. Szóval minden alkalommal valami művészit akarok csinálni. Nem akarok eladni egycsillió lemezt, csak tetszetős dolgokat próbálok csinálni. Ez a fő célom. Lehet, hogy a következő keményebb lesz, de valami teljesen más módon.

A cikk újra megerősíti, hogy az albumon Davis mellett több vendég is szerepel majd, köztül Ray Luzier dobos (Korn), Wes Borland gitáros (Limp Bizkit) és Miles Mosley basszer. Emellett pedig azt is biztosra vehetjük, hogy miután Jon a nyáron hazaér a Black Labyrinth európai bemutató turnéjáról, azonnal el is kezd majd dolgozni a Korn soron következő, szám szerint 13. nagylemezén.