Budapesten koncertezik az In This Moment

in this moment

Július 2-án Budapesten lép fel az utóbbi évek egyik legnagyobb amerikai metal sikersztorija, az In This Moment. A Maria Brink hangja és karaktere által meghatározóvá vált, a tengerentúlon arénaméretű koncerteket adó metálzenekar új lemezével, a Ritual dalaival mozgatja majd meg az A38 Hajó koncerttermét.

Az industrial, a gótikus hangképek, a metalcore és a nu-metal felségterületeit egyesítő In This Moment tíz éve indította el nemzetközi sikerhadjáratát: már első lemeze is a Billboardon nyitott, a következő években pedig minden számottevő kedvencükkel együtt játszhattak vagy turnézhattak. A Papa Roach-ot, a Mudvayne-t, Ozzy Osbourne-t, a Five Finger Death Punch-ot, a Kornt és Rob Zombie-t is az köti össze, hogy egyaránt hittek a zenekarban már az első életjelek óta – menedzsert is a MySpace-en találtak Ozzy basszusgitárosának személyében -, a kapcsolatuk pedig azóta is töretlen.

A zenekar 2012-es lemeze, a Blood hamar bearanyozódott Amerikában, átlépve a százezres példányszámot a stream korában, miközben a dalok már többtízmilliós hallgatottságot számláltak az online felületeken. Két év masszív turnézás után Maria és a gitáros Chris úgy döntöttek, az új dalokba producerként bevonják a Five Finger Death Punch és Ozzy mellett is dolgozó Kevin Churkót, akivel a Bloodhoz készült DVD kapcsán dolgoztak először – ez volt a zenekar utolsó kiadványa a Century Mediánál, miután szerződést kaptak az Atlantictől. A Ritual pedig beigazolta a zenekarral szemben támasztott elvárásokat: a lemez, amin vendégként Rob Halford is feltűnik, valamint Phil Collins In The Air Tonight c. klasszikusának átiratát is tartalmazza, eleve rituális környezetben íródott. Maria és Chris gyertyák, füstölők és lobogó tűz mellett írták a dalok vázait, amiket a stúdióban tökéletesítettek, ezzel megírva eddigi legsikeresebb albumukat.

A koncert előzenekarairól egyelőre nincs hír, a Facebook-eseményt itt lehet jelölni.