"Imádkoztunk, hogy a zeneipar megvédje a zenészeket a felfegyverzett fanatikusoktól" – Pantera

pantera-christie-grimme

Most pénteken az NBC népszerű tehetségkutatójának, a The Voice-nak az énekesnőjét Christina Grimmie-t agyonlőtték az orlandói koncertje után. A gyanúsított, aki elkövette a merényletet, a 27 éves Kevin Loibl volt St. Petersburgból, aki nem ismerte személyesen Christinát, és a hírek szerint csak azért utazott át Florida másik feléből a koncertre, hogy végezhessen az énekesnővel

Ami nagyon hasonló ebben az esetben a Panterához, az az, hogy a zenekar legendás gitárosát, Darrell „Dimebag” Abbottot is ugyanúgy lőtték le több mint egy évtizede már, mint a Youtube-on és a The Voice-ban ismertséget szerzett énekesnőt. Mint ismert, Dimebag a Pantera alapító gitárosa volt, akit 38 évesen lőttek le, miután a Pantera feloszlott 2003-ban, és Dimebag a testvérével, Vinnie Paullal megalapította a Damageplant. 2004. december 8-án, miközben épp koncertet adtak az Alrosa Villában, Dimebaget a színpadon lőtte le Nathan Gale. Gale-ről (aki egyébként egy autószerelő és ex-tengerészgyalogos volt) azt mondták, hogy egy instabil ember, aki egyszer azt is kijelentette, hogy a Pantera ellopta a dalszövegeit, sőt a személyazonosságát is. Vinnie Paul végül beperelte az Alrosa Villát a testvére halála miatt, amit aztán peren kívül rendeztek le. A Pantera ezek miatt a múltbeli események miatt ma délután osztotta meg a gondolatait Christina Grimmie halálával kapcsolatban (aki egyébként System of a Down-rajongó is volt).

„Szomorúan és csalódottan hallottuk, hogy Christina Grimmie-t ugyanúgy lőtték le, mint ahogy Dimebag Darrellt. Dime meggyilkolása után mindannyian imádkoztunk, hogy a zeneiparunk (a klubtulajdonosok és a promoterek) megtegyenek mindent, amit csak tudnak azért, hogy megvédjék a zenészeket a felfegyverzett fanatikusoktól. Sajnos ez nem történt meg, és ennek következményeként egy újabb születő csillagnak kellett megfizetnie. VALAMINEK VÁLTOZNIA KELL. RIP Christina & RIP Dime, Jeff Thompson, Erin Halk és Nathan Bray.” – tette közzé nyilatkozatában a Pantera facebookon.

Mindenképpen elismerésre méltó, hogy a tragédia után a Pantera ilyen kemény szavakkal megszólalt, emlékeztetve bennünket arra, hogy milyen fontos lenne a változás a klubtulajok és a promoterek szervezésében a biztonsági intézkedések terén, mert egyszerűen hihetetlen, hogy valaki besétálhat egy fegyverrel egy szórakozóhelyre. Dimebag halála után a klubok és koncerthelyek néhány hónapig fokozottabb biztonsági intézkedéseket alkalmaztak, de ezután végül ennek nyoma veszett, és minden folytatódott a régiben. Mindig történik egy tragédia, fokozódnak az intézkedések, aztán egyszer csak visszatér minden a normális medrébe, és ennek nem így szabadna lennie, folyamatosan fenn kell tartani a biztonságot, sőt, mindent megtenni azért, hogy fokozatosan fejleszteni lehessen, mert emberi életek múlnak ezen.

A Nuskull Magazin egy System of a Down-feldolgozással köszön el a popénekesnőtől, amelyet bátyjával közösen adtak elő pár éve. Nyugodj békében, Christina Grimmie.