I See Stars: botrány botrány hátán, kitették őket!

Két manapság meglehetősen hírhedt zenekar csapott össze a minap méghozzá a tekintetben, hogy ki a hangosabb vagy jobban mondva ki a nagyobb botrányhős. Az egyik sarokban Ronnie Radke és hű társai az itthon nem annyira ismert Falling In Reverse zenekar, míg a másik sarokban a Sumerian Records üdvöskéje, az I See Stars. Az egész történet ott kezdődött, hogy a Falling In Reverse egyetlen albummal a háta mögött összehozott saját magának egy headliner turnét Amerikában, ahova olyan zenekarokat hívott meg maga elé, mint az Enter Shikari, az I See Stars, a Letlive és Matt Toka. A konfliktus alapja pedig szokás szerint a drog és az alkohol volt, ugyanis Ronnie Radke, aki  ugye az első Escape The Fate lemezt, a Dying Is Your Latest Fashiont is felénekelte négy éve több, mint büszkén tartja magát és folytat absztinens életmódot. A srácok az I See Starsban azonban nem és Ronnie számára ez több volt a kelleténél, aminek következtében kitette őket a turnéról és a következő módon összegezte a történteket: „Azt akartam, hogy mindenki tudja, hogy az I See Stars nem folytatja a turnét. Felajánlottuk nekik a turnét pár hónappal ezelőtt, mire pár napra rá letartóztatták az egész zenekar drogbirtoklásért. Ha ismeritek a történetemet, akkor tudjátok, hogy meglehetősen komolyan veszem a józanságom és már több mint négy éve tiszta vagyok. Elhatároztam tehát hogy nem jöhetnek, mivel nem tűrök meg drogfüggőket a környezetemben. Miután közöltük ezt a zenekarral a kiadójuk egyből győzködni kezdett, hogy adjunk nekik egy második esélyt és megígérték, hogy nem fognak drogozni és minden szempontból egy professzionális bandaként viselkednek majd. Megállapodtunk és megadtam nekik a második esélyt. Azt követően az egész turnén minden volt a zenekar csak professzionális nem. Ritka volt, hogy ne miattuk csúsztuk volna és több alkalommal is váratlan nehézségeket okoztak az egész turnéstábnak. Majdhogynem lehetetlen volt tartani az időbeosztást estéről estére és ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy nincs más esélyünk csak ha nélkülük folytatjuk. Mi csak a lehető legjobb koncertélményt szeretnénk nektek nyújtani és úgy éreztük, hogy ez az I See Stars oldalán lehetetlen. Persze továbbra is izgatottak vagyunk, hiszen a koncertsorozat folytatódik az Enter Shikari, a Letlive és Matt Toka oldalán. Találkozunk a koncerteken! Szeret és tisztelet, Ronnie.”

Nem telt el azonban sok idő és az I See Stars reagált is a történtekre: „Ronnie Radke kirúgott bennünket a Falling In Reverse turnéjáról. Az esetnek azonban semmi köze nincs a „drogokhoz” vagy a „késésekhez”, hiszen a teljes nyilatkozata egy hazugság. A Sumerian Records hivatalos közleménye (azt olvasod most!) tárja fel az igazságot, hogy miért is raktak ki bennünket a turnéról. Minden email és szerződés dokumentálva van, amit közzé is fogunk tenni Ronnie-nak válaszul. Meg fogjátok tudni, hogy mi is történt igazából és minimum undorodni fogtok tőle. Megígérjük srácok, hogy a mai kitessékelésünknek semmi köze sincs a turné közbeni droghasználathoz vagy a késésekhez. Kizárólag Ronnie irányukba érkező antagonisztikus és erőszakos viselkedése, egója, rossz indulata, kapzsisága és a törekvései, hogy nehogy bárki megtudjon bármit is ennek a turnénak a hátteréről.” A kérdés már csak az hogy ti mit szóltok az esethez? Szerintetek kinek van igaza? Mindenesetre a döntésben nem sokat segít, de itt van egy-egy dal az érintett zenekaroktól:


httpvh://www.youtube.com/watch?v=mXFWVFzDdvM

FRISSÍTÉS: Tovább dagadt a botrány, ugyanis amellett, hogy több I See Stars tag is melegebb éghajlatra küldte Mr. Radke-t a Twitter profilján keresztül a Falling In Reverse november másodikai, detroiti koncertje közben több látogató is a dalok között hangos I See Stars kántálásba kezdett, ami Ronnie-t olyannyira rosszul érintette, hogy kivezettette őket a koncertteremből és minderről még egy videót is tudunk mutatni: