For Good – Hardcore punk a régi iskola nevében

„A projekt megálmodója Sztojka László (Bridge To Solace, Sokan Mások) a sokévi turnézás, majd az azt követő pár éves szünet után nem fért a bőrébe és egy vasárnapi ebéd után a délutáni szieszta helyett megalkotta a bemutatkozó EP zenei vázát.

Maga mellé vette Ördög Gabit (Red Line Offside, Something Against You, Falcongate, Igor), hogy biztosítsa a pregnáns, dinamikus, pontos ritmikai alapot, illetve Fellegi Ádámot (Newborn, Bridge To Solace, The Idoru, In Lak’ech), hogy egy picit egészítse ki és díszítse fel a zenei alapokat gitáron és 2-3 próba után stúdióba vonultak, hogy Ferencz Zsolti (Dawncore, Fallen Into Ashes) vezetésével rögzítsék ezeket a másfél perces gyöngyszemeket. A stúdióban később csatlakozott a csapathoz Kámán Péter (Bridge To Solace, Drünken Bastards) gitáron, mivel Fellegi Ádi csak a felvételek erejéig vállalta a melót, illetve László „Zsopa” Zsolt (Nesze, New Dead Project), aki a hangját és a gondolatait illesztette bele a félkész matériába.

A koncepció: 3 akkord, 100-110-es tempó, maximum másfél perc/dal és kellemes, de nem túlbonyolított melódiák.

Mondhatni semmi új, mégis, amikor elindítjuk az első dalt, az újdonság ereje lesöpör a lábunkról, rég hallottunk ilyen egyszerű, őszinte, vegytiszta lendületet. Ha szeretnénk valamihez mérni a For Good dinamikáját, a ’90-es évek elejére/derekára kell visszamennünk az időben és olyan bandák útmutatását követni, mint a Kill Your Idols, a Kid Dynamite, Lifetime, Slapshot, stb…

A csapatot, ahogy az a leírásból is kiderül, túlnyomó részt senior karakterek alkotják, így nem várhatjuk, hogy életre-halálra fognak koncertezni, turnézni, de azért biztosan elcsíphetjük majd Őket élőben valamikor, valahol. Igazi hobbiszerelem ez a javából.”