Emlékeztető: Sights & Sounds

Nézzük csak, mit csinál Andrew Neufeld, hardcore énekes. Ha épp nem a Comeback Kidben énekel és turnézza körbe a világot, fogja gitárját, pár régi jóbarátját, csinál egy zenekart, amelyet Sights & Sounds névre keresztel, ahol amúgy dalt szerez, gitározik és énekel és körbeturnézza a világot. Ez esetben mondjuk csak Európát. Mindezek mellett ugyanezen, Sights & Sounds névre keresztelt egységgel felvesz egy lemezt, ezt Monolith névre kereszteli és meg is van 2009 egyik legjobb rocklemeze. Úgy bizony, rock.

Amikor legutóbb júliusban hazánkban járt a Comeback Kid, Andrew Neufeld hardcore énekes mesélt kicsit új zenekaráról, a „na és milyen ez a Sights & Sounds?“ kérdésre széles vigyorral egy laza „keverd össze a Foo Fighters-t és a Cult Of Luna-t“ válasszal válaszolva. Persze ezt akkor betudtuk a [url]Comeback Kid[/url] koncert utáni fáradtságnak és egyéb élvezeti cikkek hatásának. Aztán megállapítottuk, hogy a Sights & Sounds és a Monolith bizony tényleg ENNYIRE jó, és a fenti megállapítás a zenei hozzávalókról bizony nem áll messze a valóságtól.

Nekünk más nem maradt hátra, mint lemenni a Dürer Kertbe október 19-én és megnézni élőben. Amekkora potenciál van ebben a lemezben, feltehetőleg újfent elmondhatjuk büszkén pár év múlva, mint anno a Mastodonról, hogy „bizony én ott voltam a koncertre látogató 70-80 ember között, ma meg már mekkora helyeken játszanak“. Vendég a portugál Meneater, akik amúgy doom/sludge vonalon mozognak, azon belül is az olyan újabb zenekarok csapásvonalát követve, mint a Floor, a Torche vagy a Doomriders, ráadásul még jók is! Szintén vendég Magyarország post-metal reménysége, a Torn From Earth!

A Skalar Music Hungary bemutatja:
2009. október 19. Budapest @ Dürer Kert
SIGHTS & SOUNDS (CAN)
MENEATER (P)
Torn From Earth

Kezdés: 20.00
Belépő: 1.600 Ft (elővételben) / 2.000 Ft (helyszínen)

 

Jegyelővétel: Tex.hu, Ticketportal.hu, Dürer Kert, The Lab, Causal Store, Underground Store, Vasmacska Tattoo & Teenage Riot Store

Ott a helyem!