Elképesztő erős progmetál-EP-vel debütált az Unforeseen

Kevés dolgot imádunk jobban, mint amikor hirtelen a semmiből előtör egy hazai banda, akikre nem győzzük kapkodni a fejünket, hogy „húbazmeg, itthon ilyet is tud valaki?!?” Na, pontosan így jártunk január végén a progmetálban utazó Unforeseen zenekarral (nomen est omen, ugye), amelynek a tagjai korábban a New Friend Request, a Skru, a Dirty Dawn és a Gamma Baby csapataiban zenéltek.

A banda háromszámos debütáló kislemeze, a Charlatan több különböző stílus jegyeit is magán viseli a death metalos témáktól néhány core-szerű jegyen át a kissé grunge-os színezetű énekig, amelyeket kimagasló érzékkel és színvonalon vegyítenek össze az 5-6 perc körüli dalokban. Emlékezetes gitártémák, pazar szólók, húzós dobolás, remek vokálok, egyszerűen mindenhonnan rendben van az anyag, és külön dicséret illeti a TrashHill Studióban, Csobánczi Péter kezei alatt készült hangzást is. Erős a vizuális körítés is, amelyet Kiss Csenge és Szakonyi Balázs alkottak meg, majd Klárik Balázs varázsolt animációs videókká.

Az végi listán ott lesz az Unforeseen, ezt már most borítékolhatjuk, addig pedig leginkább arra leszünk kíváncsiak, vajon a banda élőben is tudja-e hozni azt a szintet, amit a lemezen mutatnak. A debütáló turnéjukat jelenleg is szervezik, szóval hamarosan meglátjuk.