"Egyszerűen kimondom, ha valami sz*rnak változnia kell" – Jason Aalon Butler (letlive.)

adb21119-8c26-4d00-b24c-8ecd99b4092e

A letlive. frontembere, Jason Aalon Butler kikezdte azokat a rockbandákat, amelyek „fake” tiltakozó dalokat írnak, és félnek kimondani, amit igazán gondolnak. A Metal Hammerrel készült interjújában a féktelenül energikus színpadi jelenlétéről elhíresült énekes igencsak kikelt magából, és nem győzte hangsúlyozni megvetését az ilyen zenészek iránt, illetve mesélt arról is, hogy ő hogyan gondolkodik az őszinte dalszerzésről.

A zenekar június 10-én fogja megjelentetni a negyedik nagylemezét If I’m The Devil címmel,  amely egy olyan album lesz, amelyen Jason sokkal közvetlenebbül nyílik meg a politikai- és társadalmi hiedelmeiről, és úgy gondolja, hogy bárcsak több zenekar mondaná ki azt, amit ki kellene mondani. „Sokkal tudatosabb lettem a szándékaimmal, amikor dalokat írok. Világosan ki akarom jelenteni, nem akarom túl sok metafora mögé húzni, egyszerűen kijelentem, ha annak a sz*rnak változnia kell” – kelt ki magából Jason a Metal Hammernek.

„A tiltakozós zene csak egy ‘filmzene’. Egyszerűen csak egy ‘filmzenét’ írok. De ettől még nem leszek aktív, ahhoz, hogy aktív lehess, bele kell fektetned magad abba, amiről beszélsz. Bele kell helyezned magad abba a dologba, amit meg akarsz változtatni. Úgy érzem a modern rockzenében van ez a nagyon furcsa, steril, visszafogott és kábult ötlet arról, hogy mit is jelent olyan zenét írni, ami felforgató. Szóval a tiltakozásom tisztán politikai- és társadalmi célzatú, de egy demonstráció egyben azok ellen is, akik szimulálják a félelmet. Ez pedig rengeteg ember. Nem akarok itt ülni, és az emberekre mutogatni, de tudod magadról, hogy ki vagy.” – fejtegette az énekes az interjúban.

Amikor arról kérdezték, hogy miért nem viselik a bandák a szívüket az ujjaikon, amikor dalszövegeket írnak, akkor Jason a következőket mondta: „A tiltakozós zene, vagy az olyan zenék, amelyek felkavaróak, vagy az olyan dolgok, amik szembe mennek a megszokottól, azokból nem lesz pénz. Az emberek félnek kimondani, amit igazán gondolnak, mert az nem hoz magával sikert, olyat, amely elvárható lenne attól, hogy ők művészek vagy egy bandában zenélnek. De van egy üzenetem a valóságról ezeknek az embereknek, ez nem egy arra való üzlet. A zene már nem egy erről szóló üzlet. Nem vagyunk popsztárok, Ha pedig rock’n’rollban utazol, akkor hajtanod kell valamiért” – zárta mondandóját a letlive. énekese. Egyetértetek vele? A banda egyébként tegnap jelentette meg legújabb dalát, Another Offensive Song címmel, íme: