Easycore-osok, poppunkosok, ez a hétvége a tiétek!

back garden light

Kell több bizonyíték a tavasz beköszöntére, mint hogy a hétvégén kapásból két fővárosi bulin is élhetjük a pizzás-gördeszkás-hátracsapott sapkás életérzést? Szerintünk aligha. Mondjuk a részleteket.

Péntek: Back Garden Light (FR) és vendégeik @ KVLT BP

Április 14-én Óbudán leginkább az easycore irányába húz majd a buli, ami a francia Back Garden Light érkezése köré szerveződik. A 2014-ben Bordeaux-ban alakult csapatnak ez lesz az első bulija itthon. Ha szereted a Chunk! No, Captain Chunk! széles vigyorral riffelős stílusát, bennük sem fogsz csalódni.

Hazai részről a lineupot erősíti a kecskeméti Show Your Otherside, akiknek ez lesz az egyik utolsó bulijuk a nemsokára távozó Ragó Norbert énekessel. A budapesti What On Earth mostanában az új 5 számos EP-jén dolgozik keményen, de a srácok a buli kedvéért most kimásznak a stúdióból. Az estét a szintén fővárosi modern metalos The Trusted One nyitja.





Szombat: Defend Poppunk Party vol. 2 @ Dürer

Másnap, 15-én a Dürerben a tiszta poppunké lesz a főszerep, de pár robbanékonyabb vagy épp merengősebb témákkal kacérkodó csapat is színesíti a felhozatalt.

Az estét a győri Take My Heart nyitja, majd pedig egyetlen fővárosi csapatként a Pine Resin idézi meg az ezredfordulós poppunk hangulatát. Az este színpadmászás-felelőse a veszprémi Makeshift Promise lesz, míg a dorogi/esztergomi színteret az indie/emo vonalas The Vernal és a slágergyáros Headstock képviseli. A buli záróakkordját a hétvégén nálunk premierezett szegedi Mirror Twin pengeti.