Bring Me The Horizon: poszt-rock? [frissítve]

A néha egészen megdöbbentő rajongókkal bíró brit zenekar, a Bring Me The Horizon könnyen lehet, hogy a poszt-rock vizeire fog evezni következő lemezével. Bár ez a felvetés igen abszurd (kb. mintha a Sigur Rós akarna metalcore-t játszani), de legalább igaz, ugyanis Jona Weinhofen a minap a következőket mondta az Alternative Press-nek: „Lee (Way, a másik gitáros – szerk.) és én mostanság elég sok poszt-rockot hallgatunk. Furán hangozhat, de miközben ez a nyugodt, nagyívű zene szól, azon gondolkozunk, hogy ha ez súlyosabb lenne, ha ezt átültetnénk metalba, az lenne a hangzás, amit el akarunk érni.” A beszélgetés során azt is elmondta, hogy az Explosions In The Sky és a This Will Destroy You nagy hatással lesznek az új albumra, melyet várhatóan nyáron rögzítenek majd. A rajongóknak persze nem kell ilyen sokat várniuk új kiadványra, hiszen holnapután jelenik meg a The Chill Out Sessions, melyen az utolsó lemez dalainak Draper által összedobott remixei lesznek, és melyet a zenekar az elsejei másnaposság mellé ajánl (a producer eddigi munkái alapján mi azért maradnánk a citrusféléknél és a sok folyadéknál).

Íme Draper egyik alkotása:

Itt pedig egy hónapokkal ezelőtti remixe a Blessed With A Curse-höz:

A zenekarnak amúgy nem ez az első elektronikus kalandja, 2009 végén adták ki a Suicide Season: Cut Up! című remixlemezüket, amelyen ilyen és ehhez hasonló dalok sorakoztak:

FRISS: mindez azonban egyelőre teljesen mindegy, a zenekar ugyanis egy kétsoros Facebook-státuszban böfögte a világ tudtára, hogy a kiadvány kiadói/menedzsment problémák miatt elmarad.