Botrány és budapesti koncertbejelentés a Queens of the Stone Age-től

Queens-Of-The-Stone-Age_Reading-Festival-2017_SLB_-130[1]

Alighanem a történelem egyik legszerencsétlenebbül időzített koncertbejelentésének lehettünk ma tanúi, amikor a New Beat kihirdette a Queens of the Stone Age jövő nyári Budapest Park-os koncertjét – alig egy nappal azután, hogy Josh Homme frontember egy kaliforniai koncerten fejbe rúgott egy fotósnőt, a világ pedig teljesen kiakadt az énekes-gitárosra.

Persze hogy is ne akadt volna, hisz szerencsétlen Chelsea Lauren csak a munkáját végezte a színpad előtt, amikor a láthatóan nem éppen tiszta fejjel zenélő Homme teljesen indokolatlanul, bármi előjel nélkül, utolsó paraszt módjára rúgott bele a fotós gépébe, ami bele is vágódott a nő arcába, és felszakította a szemöldökét. A fényképész végül a sürgősségin töltötte az éjszakát, közben egy videót is feltöltött az esetről, később pedig ezt írta:

Az erőszak semmilyen formában nem oké, bármi is legyen rá az indok. Az alkohol és a drogok nem mentség. Ott álltam, ahol engedélyem volt rá, nem szegtem meg semmilyen szabályt, egyszerűen a munkámat próbáltam végezni. Senki mást nem tartok ezért felelősnek, csak Josh-t magát.

De nem ez volt Homme egyetlen meredek húzása a KROQ rádióadó Almost Acoustic Christmas estéjén: a frontember a QOTSA műsora alatt a saját homlokát is szándékosan felvágta valamivel, ráadásul az utánuk következő Muse zenekart és a közönséget is szidta a színpadon. Az egész tényleg annyira kínos volt, hogy tegnap este még a nagyobb hazai híroldalak is írtak róla.

Ma reggelre aztán az antihős is megszólalt a történtek miatt, először egy rövid posztban azzal védekezett, hogy „éppen el volt veszve az előadásban,” és nem is látta, hogy a színpadi eszközök között a fényképészt is megrúgja, aztán amikor ezzel csak még nagyobb felháborodást keltett, egy bocsánatkérő videót is közzétett. Ebben Josh már azt taglalja, hogy nincs mentsége és magyarázata arra, amit tett, egyszerűen faszfej volt, és őszintén sajnálja, illetve hogy át kell majd gondolnia néhány dolgot, mert a rock & rollnak arról kellene szólnia, hogy megmentse az embereket és segítsen rajtuk, nem pedig hogy ártson nekik.

Ilyen előzményekkel érkezett meg ma délelőtt a Queens of the Stone Age budapesti koncertjének bejelentése, amit aztán hamar el is leptek az LA-ben történtek miatt élcelődő kommentek. Láttunk például rendkívül velős „Kiemelt állóhely mit takar?” – „Bármikor fejbe rúghat az énekes” párbeszédet, de olyan is akadt, aki a fotósoknak járó bukósisakok felől érdeklődött. Van egy olyan érzésünk, hogy az egyébként sem a legjobb arc zenész hírében álló Homme ezt most egy jó darabig nem fogja lemosni magáról, ugyanakkor az is elég valószínű, hogy mivel a koncertig még kerek fél év van hátra, addigra pont ugyanúgy el lesz felejtve ez a dolog is, mint a múltkori KFC-s botrány, és a Budapest Parkban már teljes peace, love, rock & roll hangulat uralkodik majd.

A koncert egyébként június 21-én lesz, az éppen Grammy-díjra jelölt új Villains album turnéja keretében. Előzenekarokról egyelőre nincs hír, további infók a Facebookon.