Black Friday: hálaadási lemezőrület (frissítés alatt)

A Black Friday elérkezte az amerikai kultúrában a hálaadás sajátja, ami nekünk annyiból szolgál örömmel (azon túl, hogy nem nekünk kell sorban állni, mint július 4-én, amikor áfamentesek a termékek), hogy ilyenkor számtalan lemezkiadó és disztró vagy különlegességekkel rukkol elő, vagy olyan akciókkal hozakodik elő, amelyek jobbára kihagyhatatlanok, de mindenképp megfontolandók. Az alábbi cikkünkben igyekszünk tartani a lépést a mai napra behirdetett kedvezményekkel, ezzel is könnyű eligazodást nyújtva Nektek az akciók végtelenjében.

Record Store Day

A hagyományos áprilisi ünneplésen túlmenően (amiről mi itt írtunk) a fekete pénteknek is megvan a maga RSD-je, ami tartogat pár kiváltképp izgalmas címet. Az idei szezon legnagyobb hóbortja a picture disc újrafelfedezése: a Roadrunner így hozza ki újra 1985 után King Diamond No Presents For Christmas c. kislemezét, az MRI így teszi elérhetővé a mai nap folyamán a Volbeat-diszkográfiát (egyszer, kétszer, háromszor), valamint a Judas Priest idén 30 éve megjelent klasszikusa, a Screaming For Vengeance is így lát napvilágot. A Century Media is eléggé bekeményített, ugyanis nem kisebb megjelenéseket szánt erre a napra, mint a most stúdiózó Mayhem örök érvényű klasszikusát, a De Mysteriis Dom Sathanast, valamint a Borknagar nem kevésbé meghatározó lemezét, a The Olden Domaint adja ki: előbbit két-két 180 grammos lemezen, poszterrel megtámogatva, utóbbit pedig egyetlen lemezre téve. Az Incubus rajongói is örülhetnek, ugyanis a banda öt legfontosabb lemeze most jelenik meg először kinyitható, számozott bakeliten (egyszer, kétszer, háromszor, négyszer, ötször). Az ínyencek pedig tovább válogathatnak, hiszen új dalt oszt meg a Tomahawk, kétszámos koncertanyaggal jelentkezik a Primus, a Nirvanától újra megjelenik húsz év után az Incesticide, remixalbumot ad ki a Mogwai, három kiadatlan akusztikus szerzeménnyel, köztük egy Bon Iver-átirattal rukkol elő a The Gaslight Anthem, aduásznak pedig behúzhatjátok a Kutyaszorítóban filmzenéjét, természetesen alkalomhoz illő színekben, ami eddig az évtized legnagyobb húzása a bakelitpiacon.

Bridge Nine

A „BLACKFRIDAY25” kóddal minden termék 25% kedvezménnyel rendelhető a kiadó webshopjából, valamint egyéb csomagok kerülnek összeállításra: 20 dolcsiért 4 különböző bakelitet, 12 dolcsiért 4 7″-et, 10 dollárért 10 CD-t (talán ez a legdurvább akció a kiadó felhozatalában), 12 dollár fejében pedig két póló választható, de aki nem szereti a lutrit, netán befürdött korábban a Mystery Boxokkal, az még mindig behúzhat a spórolás jegyében 3 dollárért többek között Agnostic Front, Antidote, Goodtime Boys és Polar Bear Club-kislemezeket, 6 dollárért már a legutolsó Crime In Stereo, Mother of Mercy és Dead Swans-bakelitek is megvásárolhatók (nem is beszélve az idén megjelent gyűjteményes Terror-lemezről), 9 dollárért az Agnostic Front klasszikus újrakiadásain túl pedig a Polar Bear Club-koncertlemez, a tavalyi Carry On-újrakiadás, valamint a Foundation nagylemeze is megvásárolható. A kedvezmény nem vonatkozik az előrendelésekre.

Deathwish Inc.

A „BLACKFRIDAY2012” kóddal 20% kedvezményre leszel jogosult minden termékre a DW Estore-ban, így nem csupán a kiadó termékeihez lehet hozzáférni, hanem többek között az A389, a Black Market Activities, a Dischord, a Closed Casket Activities, a Think Fast!, a Run For Cover, a No Sleep, a Relapse és a Revelation egyes termékei is olcsóbban rendelhetők Jacob Bannon kiadójától. A kedvezmény egyedül az új két slágerlemezre, a Converge és a Code Orange Kids aktuális megjelenéseire nem vonatkozik.

Make Do And Mend (webshop)

A zenekar Bigcartel-oldalán az „ADAMSANDLER” kóddal 20% kedvezménnyel rendelhető minden termék.

Fvneral Apparel (webshop)

A hónap elején elstartolt brand termékeiből ma 20% kedvezménnyel vásárolhatsz a Fvneral Apparel honlapján.

REACT! Records

20% kedvezmény minden lemezre, 15% kedvezmény minden merch-re az alábbi oldalon: kivételt egyedül a Mindset-előrendelés képez.

Cold Cuts Merch

A „TURKEY” kuponnal 15% kedvezményt kapsz minden termékre a cég honlapján. Az akció a hétvégére is vonatkozik, de akkor már csak 10% a kedvezmény a „STUFFING” kóddal.

Defiant Youth Merch

Időzített akciók vannak egész nap a webshopban: amerikai idő szerint reggel háromig 35% kedvezmény jár minden pólóra, déltől éjfélig 5% kedvezmény érvényes a sapkákra, déltől délután hatig 7% kedvezmény áll a pulcsikra, délután háromtól hétig 25% kedvezmény várható minden pólóra, ami héttől éjfélig 15%-os kedvezményre csökken, és egyikhez sem kell kupon.

All In Merch

15% kedvezmény mindenre a „BLKFRIDAY” kóddal az alábbi oldalon.

6131 Records

25% kedvezmény él minden kiadványra a kiadó honlapján a „6131BLACKFRIDAY” kóddal.

Cikkünket igyekszünk frissíteni.