Billog hírek

A mai napon megkezdődtek az új Billog lemez felvételének munkálatai, egész konkrétan a dobsávok kerültek rögzítésre a gyulai No Silence stúdióban. Azt követően pedig a zenekar házi stúdiójában folytatódik majd a lázas munka. A 10 számot tartalmazó Till Death Do Us Part névre keresztelt anyag leginkább a 2005-ös Szívszakadás által kitaposott ösvényen halad tovább.

Zahorán Csaba basszusgitáros/énekes a következőképpen kommentálta az új hanganyaggal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:
„Miután hazajöttem külföldről, szinte azonnal nekiálltunk feldemózni a számokat, amiket aztán alaposan ki is veséztünk, mire elnyerték végleges formájukat. Mind dalírásban, mind kreativitásban sokat fejlődtünk az évek során. Ezúttal viszont igyekszünk a lehető legtöbb figyelmet fordítani a minél súlyosabb hangzás kialakítására is. Ezért is döntöttünk a stúdiós dobfelvétel mellett, hiszen itt a legkönnyebb elhasalni a házi felvételek esetében.
A témákban és a dalok szerkezetében is jól tetten érhető a beléjük vetett rengeteg idő és energia, de majd persze a hallgató mondja ki a végső ítéletet úgyis. Ezúttal tényleg nem a szokásos szöveg, hogy ez az eddigi legkomolyabb dobásunk. Vannak számok amik minden eddiginél hardcore-osabbak, ugyanakkor összességében sokkal komplexebb és töményebb lett az egész. Ha minden a tervek szerint halad, akkor január közepén/végén el is nyerheti végső formáját ez a kis szörnyeteg.”

A zenekar összes eddigi kiadványa ingyenesen letölthető a myspace-es oldalukról.
A 2007-ben rögzített To Leave a Place I Used To Call Home című nóta szerepelt a Nuskull válogatáslemezen is, a számról pedig itt olvashatod kritikánkat.

MySpace