Bemutatkozik a Killswitch Engage frontemberének régisulis hardcore-bandája

theweapon

Majd egy éve jelentek meg az első hírek, miszerint Jesse Leach, a Killswitch Engage frontembere elindít egy old school hardcore-zenekart. A napokban az énekes végre lerántotta a leplet a The Weapon néven futó bandáról, amely egy kétszámos kislemezzel mutatkozott be. A zenekarban Jesse mellett Chris Drapeau gitáros, Josh Mihlek basszer és Andy Mass dobos játszik.

A frontember azt mondja, az új bandával kimondottan egy nyers, távolról sem hibátlan hangzás elérése volt a cél:

Nem a tökéletességre törekszünk, hanem az érzésre. A Killswitch és a Times [of Grace] tökéletesre polírozott, precíz dolgok, ami egy idő után fárasztóvá és megterhelővé tud válni. Ne értsd félre, imádom ezt csinálni és nagyon szerencsés vagyok, hogy abban a két bandában zenélhetek. Viszont a The Weapon számomra semmi másról nem szól, csak a szórakozásról és a hardcore szeretetéről.

Emellett a szövegeket is egy kicsit keményebbre vehetem, és nem kell a dallamokon agyalnom, vagy azon, hogy tökéletesen énekeltem-e egy részt. Nem rajongok a hibátlan, „tökéletes” hangzású vokálakért – ez nyilvánvaló, ha láttál már élőben – szóval üdítően hat rám, hogy itt csak kiordítom magamból a dolgokat és ennyi. Mindegyik számot felénekeltem háromszor, aztán kiválasztottam a legjobb felvételt, rányomtam némi háttérvokált, és ennyi, az egész nem tartott tovább 45 percnél.

Eközben a Killswitch továbbra is dolgozik a következő lemezén, ami akár még idén nyáron meg is jelenhet, és a Times of Grace második albuma is készülőfélben van.