BEMUTATJUK: Pepi Rössler – új és egyben igényes screamo a fővárosból!

A zenekar facebook elérhetősége. || A zenekar bandcamp elérhetősége.

Bemutatjuk rovatunk keretében egy újabb izgalmas frissen alakult zenekarral ismerkedhettek meg. Üdvözöljétek a fővárosi Pepi Rössler gárdáját, akik a screamo közösséget erősítik; szó szerint, hiszen az áprilisban megjelent bemutatkozó demojukkal igencsak belecsaptak a lecsóba, melyre nem csak mi, hanem külföldön is azonnal felfigyeltek. A zenekar dobosának, Bálintnak volt egy kis ideje a nagy érettségi-zűrzavarban beszélni a kezdetekről, hatásokról és terveikről.

A banda ősztől szépen lassan bővült, formálódott – az kezdetben (ahogy az általában lenni szokott) csupán ketten próbálkoztak az otthoni zenélgetés, üvöltözés dologgal, Andris gitárral és az énekes Opi. Az elgondolás és az ötletek túl jók voltak ahhoz, hogy ilyen szinten maradjon ez az elgondolás és felállás, így hamarosan egy újabb gitárossal gazdagodott a társulat Erik személyében, egy gólyatábori ismeretség nyomán. A doboskérdés a februári Hierophant koncert után oldódott meg, amikor Andris éppen a megfelelő embertől kérdezte meg, nem ismer-e valakit, aki dobolna egy Loma Prieta féle bandában. Mivel Bálint bokáját egy LOMA varrat díszíti, és éppenséggel pont dobol, így egyértelműen elfoglalta el az őt váró dobos ülést. Ebben a felállásban készítették és adták ki az említett demó-felvételt. Ötödiknek Dimbes (munkahelyét hátrahagyva) csatlakozott hozzájuk basszusgitáron miután meghallgatta a hat számos kreációt, így az utolsó darab is a helyére került, így teljes most a Pepi Rössler. A tagok mindannyian pestiek (Opi kicsit görög is), így a zenekar is teljes mértékben fővárosi székhelyű. A basszeros, Dimbes a Noyce zenekarban nyomja még a punkot. Bálint másik zenekara a zato.ino, ami hasonló screamot képvisel csak egy kicsivel több benne az emo.

A Pepi egy fantáziadús, lüktető screamot (vagy, ahogy a dobos úr preferálja, skramzt) játszik, erős érzelmi skálán mozogva, a dühös zajtól a letisztult, nyugodt dallamokig. Az egyveleg hasonlít a műfaj klasszikusaira, de érezhető, és az első hallgatás után nyilvánvalóan hallatszik az egyéni művészi elgondolás és stílus. Ha már a klasszikusok és alapok szóba jöttek, kíváncsiak voltunk melyek azok a bandák, amik szerepet játszottak a zenei világuk alakulásában, vagy csak egyszerűen mit hallgattak nagyon sokat. Az Orchid, Saetia, Tristan Tzara, Beau Navire, Loma Prieta, iwrotehaikusaboutcannibalisminyouryearbook, I Hate Myself, Lumberlung, Burzum, Darkhtrone és deafheaven neveket kaptuk, és ezek mellett „egyértelműen: Lupo, Wanted, Weszélyes Elemek, Escobar művészek” lettek megemlítve.

Akit érdekel a névválasztás vagy annak jelentése; ha valahonnan ismerősnek véli, de nem ugrik be, hogy hol találkozhatott már ezzel, az üsse be youtube-on Pepi Rössler és Horst Fuchs kettősének nevét…na, ugye! Ezek után hallgassátok meg a hat tételt számláló demo felvételüket melynek rögzítéséért Szántó Tomi felelt. Ha szeretnétek kézzelfogható formában magatoknak tudnotok, akkor beszerezhetitek kazettán, melyek a Black Moon Tapes gondozásában készülnek, valamint CD formátumban is.

Koncertek:

AMXIMUM ROCKNROLL PRESENTS: Riot Grrrl Warm Up for the Global Edition: MUDPIE // CAMP KOALA // CIRCLE PISS // PEPI RÖSSLER // + DJ Set
Grand Détour (FR), Pepi Rössler @ Filter Klub

A womb, valamint a shape/distance dalok máris felkerültek két külföldi válogatásra is, ezeket itt találjátok további számos überkirály banda dalaival együtt:



Ritkán látunk itthon ilyen erőteljes és említésre méltó kezdést, mint a Pepi Rössleré. A főleg német körökben már most felfedezett és méltatott új zenekar természetesen újabb dalok megírásával foglalkozik és készül az első koncertjére, ami május 15-én lesz a Frisco Kocsmában, sok fasza csajtagú zenekarral együtt. Az első bulit öt nappal később követi is a következő a Filterben, ahol a francia Grand Détourral együtt lépnek közönség elé, aki teheti, menjen és hallgassa meg őket!

PEPI RÖSSLER – DEMO