BEMUTATJUK: Altarive – modern rock, ahogy ritkán hallani!

altarive

11348748_1009215732422824_220975187_nA külföld által diktált tempót nem könnyű követni a mai hazai feltörekvő zenekaroknak, hiszen egy gyengébb minőségű klip, vagy hanganyag hamar el tudja riasztani az egyre kényesebb fülű és szemű zenerajongókat. A budapesti Altarive ezeket a buktatókat ügyesen kikerülte és első megnyilvánulásaként idetolt nekünk egy abszolút profi klipet, mellé pedig egy No Silence Studióban fogant dalt, amire szintén egy rossz szavunk sem lehet. Az elektronikus effektekkel megtűzdelt modern rock zenéjük a stílust a keményebb oldaláról fogja meg, még annak ellenére is, hogy ordítást nem nagyon találunk a zenéjükben, de ez egyáltalán nem is hiányzik, hiszen Szula Jakab énekes tökéletesen állja a sarat és remek kiegészítése a slágeres zenei alapnak. Hogy mégis miről szól a zenekar, arról beszéljenek ők maguk:

„Az ALTARIVE 2014 végén alakult. Egy nyári fesztiválon lépett fel a csapat egy része (egy korábbi formációval), s egészültek ki László Barna gitárossal, majd 2015-ben csatlakozott Csépe Bálint a műfajban ismert és elismert dobos. Egy előző projekt kapcsán már együtt zenélt Szula Jakab – fronténekes, Bajnok Jonatán – gitáros, Szula János – basszusgitáros, illetve Debreceni Gábor – szintetizátor, háttérvokál.

Az ALTARIVE szeretné világnézetét, meglátásait, kérdéseit és a Teremtőbe vetett hitét, emellett zeneszeretét és dinamizmusát az általuk képviselt zenei stílusban kifejezni.

Miről szólnak dalaik? Reménytelenségben megoldást keresni, Szerelmet az elhagyatottságban, önfeladást az ego rabságában. Írnak dalt apa-fiú kapcsolatról, hamis önképről, vagy éppen múltuk eltemetéséről. Jelenleg ezeket és hasonló témákat dolgoznak fel.

A klasszikus zenén keresztül – a mai popslágereken át – a rock-zenékig minden műfajból szeretnek inspirálódni. Úgy gondolják, a legjobban akkor tudják felismerni az adott gondolataik környezetét, ha elegendő zenei világképből tudnak meríteni. Szélesebb réteg felé írják dalszövegeiket, ezért születnek azok angol nyelven, melyeket Debreceni Gábor és Bajnok Jonatán ír.”

A Final Breath című bemutatkozóklipjük alant tekinthető meg, holnap pedig újabb három dalt hallgathattok meg a srácoktól, úgyhogy ne felejtsétek el sűrűn frissíteni a Facebook-jukat, hiszen bőven megérdemlik a figyelmet.

Tagok:

Szula Jakab ‘Jahu’ – Front-ének
László ‘Bambi’ Barnabás – Gitár
Bajnok Jonatán – Gitár
Debreceni Gábor – Synth, Backing-vocal
Szula János ‘Szula’ – Bass
Csépe Bálint – Dobok

Facebook
Bad Moon Films (klip)