Az új Suicide Silence-lemez 70%-án lesz dallamos ének

Pár hónapja elég nagy port kavart, amikor a Suicide Silence élőben bemutatott egy számot a 2017 elején megjelenő új nagylemezükről, és bizony a Doris című dalban a zenekar deathcore-hangzásának védjegyei mellett némi fajsúlyos tiszta ének is felbukkant. A zenekar a napokban éppen Európában turnézik, és Alex Lopez dobos egy Prágában készült interjú során ledobta a bombát: az új lemez nagyjából 70%-án lesz majd dallamos ének.

Még mielőtt bárki „Mitch Lucker forog a sírjában!” felkiáltással tépné szét a kedvenc SS-pólóját, merengjünk egy kicsit ezen a mondaton: az új lemez hetven százalékán.

Egyáltalán nem tiszta ugyanis, hogy Lopez ezzel arra célzott, hogy a lemez vokáljainak közel háromnegyede éneklés lesz, vagy csak arra, hogy mondjuk tíz számból hétben lesz egy-egy olyan rövid dallamos téma, mint amilyen a Dorisba is bekerült. A dobos az Eddie Hermida énekes által a lemezen előadottakat Serj Tankian és Marilyn Manson változatos stílusaihoz hasonlította, a „hangterjedelem” és a „dinamika” szavakkal aláhúzva. Ugyanakkor hamar hozzátette, hogy a lemezen „lesz sok éneklés, lesz sok ordítás, lesz minden”, és hogy alapvetően ugyanarra az übersúlyos Suicide Silence-hangzásra lehet számítani, amit eddig megismertünk a bandától.

A Ross Robinson producerrel elkészült, Suicide Silence címet viselő új lemez várhatóan februárban jelenik meg, a hivatalos felvezető dala pedig szintén a már bemutatott Doris lesz, amely egy 360 fokos koncertvideóval debütál majd hamarosan.

Alább pedig nézhető ama bizonyos élő felvétel és az interjú, amiben az új számot és hangzást érintő rész kb. 10 perctől következik: