Az új Satelles-dal visszaránt a 2000-es évekbe, február 22-én debüt nagylemez

SATELLES || FACEBOOK

A napokban adtunk hírt arról, hogy érkezik végre a fővárosi Sateless debüt nagylemeze, a The Wolf You Feed. A srácok jól hallhatóan tovább folytatták a Storyteller dalain megkezdett utat, és érezhetően dalszerzésben is léptek egy nagyot előre, mert a lemez címadója egy igencsak jól sikerült tétel lett, amely nagy kanállal nyúl a 2000-es évek elejének metalcore és dallamos hardcore/hardcore punk bandáitól, és ez nagyon jól áll neki. Nemcsak kicsit retrospektív hangulatú, de egyben érezni, hogy a kortárs hullámok között sem veszik el. A fiúk új dala a Lángolón debütált, ahol majd a teljes lemezt is meghallgathatjátok február 22-én. Tavasszal turnéra indulnak a faminehillel (akiknek az új dala, majd egész kislemeze nálunk fog debütálni), előtte viszont január 28-án fellépnek az Ignite előtt a Barba Negrában. A lemezről, és a zenekar jelenlegi helyzetéről Bali Dávid a következőket mondta el a Lángoló Gitároknak:

„Az elmúlt másfél-két évet turnézással és dalszerzéssel töltöttük, a Faminehill oldalán igyekeztünk eljutni az ország különböző pontjaira, a nyarat pedig már az új album összeállításának szenteltük, mert a Storyteller után megírt dalainkat finomítottuk, és rendeztük össze. Emiatt kevesebb koncertet is vállaltunk, de az mindig élmény volt számunkra – játszhattunk a Triallel, a Comeback Kiddel, a Polar énekese a mi pólónkban állt színpadra, és a Bane búcsúkoncertjén is mi nyithattunk.

Decemberben, a nagymarosi Zengőkertben rögzítettünk nyolc dalt Bánházi Gábor (Apey & The Pea, Óperentzia) felügyelete mellett, ahol egyben játszottuk fel a lemezt – szerettük volna, hogy élőben szólalhasson meg, és minden, az albumon lévő hang igazi és természetes lehessen, így mi is leköltöztünk a stúdióba, együtt keltünk és feküdtünk a körbejátszásokkal, és a végtelenül inspiráló környezettel. A The Wolf You Feed egy cseroki-példázatból ered, a lényege az, hogy az ember mindig maga választja meg a saját útját az általa hozott döntések formájában – ő dönti el, a jó vagy a rossz farkast eteti. Ennélfogva a lemeznek is személyes, természetközeli tartalma van, a dalszövegekben is egy, a saját helyét kereső, bolyongó embert követünk végig az album dalain keresztül.

A The Wolf You Feed viszont nem egy konceptalbum, és nem is így tekintünk rá, hanem a leginkább letisztult, legösszeszokottabb dalcsokrunkként, ami az elmúlt két évünket foglalja össze, azt a folyamatot, ahogy Hornyák Kristóf (ex-Subliminal Merger) belépésével összekovácsolódtunk barátokként a mindennapi életben. Ezért is vagyunk büszkék az új lemezünkre, mert úgy éreztük, közelebb kerültünk a saját hangunk megtalálásához, mint valaha, és olyan zenét játszunk, amiben minden benne van, amit a saját magánéletünkben szeretünk hallgatni.”

SATELESS – THE WOLF YOU FEED