Az At the Gates új számában megállt az idő

at the gates

És ez baromi jól is áll a svéd zenekarnak, akik még januárban jelentették be, hogy 2014 után új nagylemezt adnak ki. A hatodik At the Gates-album május 18-án jön ki a Century Mediánál, To Drink from the Night Itself címmel, ám a címadó és egyben nyitódalt már meg is lehet hallgatni.

Tomas “Tompa” Lindberg frontember szavai a megjelenés kapcsán:

Úgy döntöttünk, az első dal, amelyet bemutatunk a közönségnek, az album címadó dala lesz, amely egyben a lemez nyitószáma is. Szerintünk remekül összefoglalja az album jellemzőit: nyers, éhes és elkeseredett. Emellett a lemez koncepcióját is bemutatja.

Az alkotás éltet minket, és az egész album az alkotás koncepciójára épül. Az alkotásra, mint a forradalom, vagy akár az elnyomás eszközére. Inni magából az éjből nem más, mint egy metafora az alkotás általi életre. Természetesen a koncepció ennél mélyebbre nyúlik, de ez a dal az egésznek a szíve, mondhatni egy szenvedélyes fegyverbe hívás. Még mindig háborúban állunk, de ezúttal az ürességgel, az apátia és az elnyomás ürességével. Ez egy agresszív dal, de bőven van benne a banda hangzásának többi eleméből is, amelyek a lemezen hallhatók: melankólia, elkeseredettség és küzdelem.

Az első videót ismét Patric Ullaeus rendezte, mivel nagyon jól meg tudja fogni a banda nyers energiáját, amikor élőben játszunk. A videóban apró utalások vannak a borítóra is, szóval szépen összefonódnak a dolgok.

A borító és a dallista a következők lesznek:

at the gates

  1. Der Widerstand
  2. To Drink From the Night Itself
  3. A Stare Bound in Stone
  4. Palace of Lepers
  5. Daggers of Black Haze
  6. The Chasm
  7. In Nameless Sleep
  8. The Colours of the Beast
  9. A Labyrinth of Tombs
  10. Seas of Starvation
  11. In Death They Shall Burn
  12. The Mirror Black