Az Apey & the Pea vagy a Stubborn új száma a furkóbb?

apey-vs-stubborn

Mostanában szinte minden új cucc pénteki napokon jelenik meg, legyen az akár lemez, akár klip, akár egy egyszerű single, ilyenkor általában egész nap csak kapkodjuk a fejünket a szerkesztőségi csoportban – ma viszont egészen úgy éreztük, hogy a szerda az új péntek, mivel a délelőtti meglepetés Architects-dal mellé estére hazánk legerősebb zenekarai közül kettő is új számokat dobott. De vajon melyik az erősebb, az Apey & the Pea elátkozott dala, vagy a Stubborn új gyújtogató felhívása?

Az Apey & the Pea a jövő héten megjelenő harmadik nagylemezéről, a Hexről mutatta be a címadó tételt, ami hasonlóan mocskos hangulatban fogant, mit az új lemez eddigi előzetes számai, ugyanakkor egy kicsit visszakanyarodik a trió kezdeti grunge-os hangzásvilágához is. A rendíthetetlenül röfögő basszust különösen imádjuk benne, méltó utódja lesz a nóta az előző két album névadó retteneteinek. A frontember Áron Andris egyébként a Lángoló Gitárokon megejtett premierben mesélt is ezt-azt a számról, kiderül például, hogy:

A szövegét tekintve az ősi hex, azaz átok szóból, kifejezésből kiindulva hoztam létre egy évezredek óta szunnyadó képzeletbeli Antikrisztust, aki felébred és visszakövetel mindent, ami a magáé, egyfajta környezetvédelmi romantika, biblikus sci-fi köntösben.

A banda az új anyag megjelenése után megint elkezdi járni az országot, a következő hetekben az alábbi helyeken lehet őket megnézni:

09.22 – Kecskemét, TEKA (+ Stubborn, faminehill)
09.30 – Budapest, A38 – Hex lemezbemutató (+ Stubborn)
10.06 – Győr, Rómer Ház (+ The Southern Oracle, Stubborn)
10.20 – Pécs, Pécsi Est (+ The Southern Oracle, Satelles)

Kerekegyháza hősei, a Stubborn csapata pedig egy Let’s Start a Fire című pofont dobott ki a jó ideje készülő új lemezről. Úgy tűnik, a srácok egyre jobban rákapnak a szigorú taposós faaprítós groove-okra, és meg kell hagyni, a dolog veszettül jól is áll nekik. Ez egyébként az első daluk és klipjük, amiben már az új dobosuk, a Shell Beach-ből ismert Ivánfi Dániel játszik. A számot a TrashHill Studióban Szűcs Szabolccsal, illetve az Area 51 Studióban Kiss Józseffel vették fel, a hozzá tartozó videót pedig a TheRealJP közreműködésével forgatták.

A zenekar a fentebb felsoroltak közül ugye több bulin is játszik Apiék előtt, emellett pedig szeptember 28-án a Dürerben is fellépnek a The Southern Oracle-ös Zándoki Andris támogatására szervezett segélykoncerten, ahol egy különleges feldolgozásszettet láthatunk tőlük.

De melyik szám szakít nagyobbat?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...