Az államokbeli rendőrgyilkosságok hatására új dallal jelentkezett a Stick to Your Guns

sticktoyourguns2016

A Pure Noise Records az elmúlt évek egyik legnagyobbat előrelépő kiadója lett a Hopeless Records mellett, a Sumerian Records háza táján nagy sikereket elért Stick To Your Guns-t sikerült a tegnapi nap folyamán leigazolniuk.

Három nagylemez után hagyta ott a kiadót a Stick To Your Guns, ugyanis a véleményük szerint jobb helyen lesznek a Pure Noise-nál, őszintébben tudják egymást képviselni. A zenekar a bejelentés mellé először még nem jelentetett meg számot, majd magyar idő szerint a pénteki este folyamán feltöltöttek egy még sosem hallott Stick to Your Guns-dalt, az „Universal Language„-t, amelyet azután jelentettek meg, hogy a zenekarnál kicsit betelt a pohár az elmúlt napok államokbeli eseményei folytán. A napokban újra elhatalmasodtak az indulatok az USA-ban, rendőrök úgy lőttek agyon fekete amerikai polgárokat, hogy azok teljesen ártatlanok voltak (legutóbb Philando Castile-t), egyre mélységesebb a gyűlölet az embertelen rendőri fellépések ellen az USA-ban, ahol több ember az erőszakra termett viselkedésük miatt veszti – legtöbb esetben ártatlanul – az életét. Ezért ki is adott a zenekar is egy közleményt a dal mellé, olvassátok el, és hallgassátok meg mellé az „Universal Langugage”-t, amelyben Brendan „B” Murphy is vendégszerepel a Counterparts-ból:

„Ez a dal Alton Sterlingért szól. Ez a dal Philando Castile-ért szól. Ez a dal azokért szól, akiket meggyilkoltak Dallas-ban. Ez a dal azért a 215 emberért szól, akik elvesztették az életüket Bagdadban július 3-án. Ez a dal az Oaxaca-i emberekért szól. Ez a dal azért a világért szól, amely csak erőszakkal tud kommunikálni, és azokért, akik csak akkor nyitják ki a szájukat, ha a dolgok véressé válnak. Ennél van jobb út, és biztos vagyok benne, hogy egyszer rá is lépünk erre.”