Augusztus közepén újra Budapesten a Hatebreed

hatebreed

Tíz év után, augusztus 15-én újra az A38 Hajó fedélzetén játszik Jamey Jasta zenekara, a connecticuti Hatebreed. Az ezredforduló egyik legmeghatározóbb metalos hardcore-erőműve az utóbbi években többször is visszatérhetett Magyarországra, ám az aktuális nyári turnéjukat egy exkluzív klubkoncert erejéig félbeszakító ötös most egy kordonoktól mentes, önfeledt főzenekari buli erejéig látogat majd Budapestre a European Confessional Tour jegyében. Belépők korlátozott számban már kaphatók az A38 Hajó honlapján és jegypénztárában augusztus egyik, ha nem a legdurvább eseményére.

A zenekar legutóbbi lemeze, a The Concrete Confessional minden értelemben egy új kezdet volt a Hatebreed számára, hiszen Jamey-ék 1994 óta kellően hosszú utat jártak be ahhoz, hogy megtalálhassák saját, önazonos hangzásukat a thrash metalos riffekben és groove-okban, valamint a hardcore/punk gyorsaságában és attitűdjében. „Kevés jobb érzés van annál, mikor az erősítőkből felüvöltő riffek megütik a mellkasod, és a dalszövegek olyan szikrát adhatnak, amik egyből feltöltenek: ez a mi zenei DNS-ünk. Azok lehetünk, akik akarunk, semmilyen trendnek nem kell megfelelnünk.” – nyilatkozta Jamey a tavaly megjelent album egyik interjújánál, és a lemezt megelőző turnék épp elég impulzussal tölthették fel a zenekart is. A Hatebreed a lemez felvétele előtt turnézhatott a Slipknottal, a Black Label Society-vel, eljuthatott az Ozzfest Japanre, a lengyel Woodstock fesztiválon négyszázezer (!) embernek játszhattak, valamint a Motörhead saját Motörboatján is közvetlenül a Slayer és Lemmyék előtt léphettek fel. Ilyen élmények után a zenekar egyből stúdióba vonult, hogy Zeuss-szal (Soulfly, Rob Zombie) és Josh Wilburrel (Megadeth, Lamb of God) felvehessék az új lemezüket, ami már a Nuclear Blast gondozásában jelenhetett meg.

A kilencvenes évek undergroundjából Grammy-jelölésig jutó, milliós lemezeladásokat produkáló Hatebreed augusztus 15-én, tíz év után ismét az A38 Hajón lép majd fel, ahol épp annyira borítékolható a teltház, mint az, hogy az I Will Be Heard, a Defeatist vagy a Live For This alapjaiban rengetik majd meg a fedélzetet egy önfeledt, kordon nélküli klubkoncerten.