A Warner Bros. ki akarta rúgni Mike Shinodát a Linkin Parkból a Hybrid Theory felvételei közben

Linkin_Park__Mike_-_Old_(620-400)

Néha elég érdekes csontvázak kerülnek elő a szekrényből néhány év vagy akár évtized elteltével is. Legtöbbször egy-egy interjúban elejtett szó vagy mondat hozza véletlen vagy azért sokszor direkt nyilvánosságra az ilyen dolgokat, amiket valamiért okkal titkoltak éveken át, a kérdés persze mindig az, hogy miért. A mostani móka is hasonló körülmények között derült ki, méghozzá Chester Bennington a Team Rock stábját sokkolta azzal, hogy bizony a Warner Bros. ki akarta tenni Mike Shinodát a Linkin Parkból miközben a Hybrid Theory felvételei tartottak. 

„Úgy értem, hogy a kiadó ki akarta rúgni Mike-ot, ami a világ egyik legröhejesebb dolga.” – mondta el Chester, amikor szóba került a dolog. „Visszatekintve az járt a fejemben, hogy ‘wow, ez őrültség (…).'”

„Annyira hittünk abban, amit csinálunk, hogy azt gondoltuk, hogy bassza meg, miért nem érti más is ezt? De amikor megjelent az album, azt hiszem megértették.”

A Hybrid Theory egyébként 2000. október 24-én jelent meg és a Billboard lista 2. helyén nyitott, és azóta már több mint 11 millió példányt eladtak belőle csak az Egyesült Államokban. A lemezről itt emlékeztünk meg. Ki tudja hogyan alakult volna a 2000-es évek zenei világa és a Linkin Park története, ha a kiadói nyomás győzött volna. Jobb nem is belegondolni.