A Triviumnak megint új dobosa van, Matt Heafy meg Ihsahnnal projektezget

triviumandfans[1]

Bő másfél év után megvált Mat Madiro dobostól a Trivium, a helyét mostantól Paul Wandtke (a fenti képen jobboldalt a szőke srác) foglalja el. A floridai metálcsapatnál manapság szinte menetrendszerű az ilyesmi, az alapító Travis Smith 2009-es távozása óta már a harmadszor ültetnek maguk mögé új ütőst. Matt Heafy frontember a váltást annyiban kommentálta: „Minden változtatás, amit a Triviumon valaha is eszközültünk, a zenekar túléléséhez volt szükséges.”

Wandtke egyébként Chicagóból származik, és ezidáig leginkább sessiondobosként játszott MySpace-bandáktól óceánjáró hajókon át a Rock of Ages című musicalig mindenféle közegekben, emellett pedig egy Nirvana tribute-zenekarban frontemberkedik is (és most direkt nem kezdünk el Dave Grohl nevével dobálózni… hupsz, mégis). A múlt héten a mexikói Knotfesten már be is mutatkozott a Trivium soraiban, erről videónk is van, bár nem a legjobb:

Szintén ide kapcsolódó hír, hogy Matt Heafy mostanában a Trivium mellett egy black metal projekttel is foglalatoskodik, amiben az Emperor frontembereként elhíresült Ihsahn is a segítségére van. A dolog neve Mrityu, és Heafy az alábbiakat nyilatkozta róla:

A Mrityu eredetileg egy black metal banda lett volna, amiről soha nem árultam volna el, hogy én játszok benne. Csak megírtam volna a zenét, nagyjából a ’90-es évek második black metal hullámának a vonalán – Darkthrone, korai Dimmu Borgir, korai Emperor. De bár a black metal gyökerek megmaradnak, az egész kezd valami annál sokkal többé válni – ez lesz minden, amit valaha is ki akartam próbálni. Ihsahn lesz a producere, és a dalok közül jó párat együtt is írtunk meg. És Norvégiában fogjuk felvenni, Notoddenben, ahol az Emperor-lemezek is készültek. A kérdés csak az, hogy mikor. Ha végre összejön, az egy igazi valóra vált álom lesz.

Heafy amúgy jó ideje szinte csak Emperor-mintás cuccokban mutatkozik, és Ihsahn már az új Trivium-lemezen is besegített egy kicsit (konkrétan a filmzenés jellegű intro fűződik a nevéhez), szóval annyira nem is meglepő a közös projekt híre, de ettől függetlenül kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.