A TesseracT újból kiadja újradolgozott (!) számokkal a Polaris-t!

11059993_10156812495375164_6401271899034402218_n

A progmetal kedvenc TesseracT egy speciális, kétlemezes verzióval újra ki fogja adni a legutóbbi stúdiólemezét, a Polaris-t. Ebben alapból semmi különleges nem lenne, de ez a szeptember 18-án megjelenő turnéverzió, amelynek második lemeze az Errai címe kapta egy rakás újradolgozott dalt fog tartalmazni a Polaris-ról. Többek között a Survival, a Cages, a Tourniquet és a Seven Names is kapni fog egy teljes újragondolást. Ha ez még nem lenne elég a zenekar  Aidan O’Briennel dolgozott, aki a következőket mondta el a munkáról:

tesseractpolaristouredition„Szerencsés voltam, hogy hozzájárulhattam a Tesseract különböző munkáihoz a Perspective EP óta, de még így is megtiszteltetés volt, hogy újra szerepet kaptam abban, hogy a zenekar újragondolja ezt a négy dalt a Polaris-ról. A lehetőség, hogy elmondhattam a saját értelmezéseimet a dalokról, ilyen komplex és csodálatosan árnyalt, valamint összetett struktúrák közepette, illetve, hogy ilyen tehetséges zenészekkel dolgozhattam együtt nagyon izgalmas volt és büszke vagyok a végeredményre. Ez még mindig TesseracT, de egy olyan megközelítésből, ahogy az emberek még sosem hallották”

Daniel Tompkins is beszélt a Errai névre keresztelt dalújragondolásokról: „Fantasztikus volt újradolgozni néhány vokáltémát a Polaris-on különböző megközelítésekből az idő és tér minden előnyével. A TesseracT normális dalírási menete úgy kezdődik, hogy elkészül minden zenei alap, amelyet a lírikai kontent követ, ezúttal Acle és Aidan más szögből közelítettek, méghozzá úgy gondolták újra a számokat, hogy a vokálok köré építették őket.”

A fentebb említett Errai egy külön bakelit kiadáson is meg fog jelenni, amelynek az előrendelései május 27-én kezdődnek. Dan Mumford újratervezte a lemez borítóját is, amit fentebb leshettek meg.