"A srácoknak és nekem nagy terveink vannak" – Andrew Tkaczyk

Andrew-Tkaczyk-Drummer-for-the-Ghost-Inside-Mary-Free-Bed-Rehabilitation-Hospital

Ugyan leginkább Andrew Tkaczyk által jelenleg is használt protézissel kapcsolatos promocionális anyagként került fel a liminnovations.com-ra egy rövid betekintés a zenész felépülésének a folyamatával kapcsolatban, de azért érdemes elolvasni, mert tényleg nagyon érdekes, hogy az egészségügy fejlettségi szintje milyen mértékben tudja kisegíteni a súlyosan megsérült, például egy balesetben végtagjukat elvesztő embereket abban, hogy minél teljesebb életet tudjanak élni. Andrew-t tavaly novemberben 51 különböző sérüléssel diagnosztizálták a baleset után, többek között elvesztette a jobb lábát, kificamodott a válla, ami további idegkárosodásokat idézett elő, emellett gerinc, borda és csípőtáji töréseket is elszenvedett. Amellett, hogy a cikk a felépülésébe, valamint az önállóságának a visszanyerésébe ad betekintést, további biztató mondatokat szolgáltat a The Ghost Inside dobosának a szájából, amellett, hogy a kezdeti kétségeit is szummázta, amelyek a rehabilitáció alatt elillantak és felváltotta az akarat.

„Volt egy pont amikor azt mondtam magamnak: ‘Igen, megtudod csinálni és működni fog’, de volt egy kétség a fejemben, hogy mi van, ha mégsem fog működni?” – mondta el Andrew a LIM Innovations-nek. „Mi van akkor, ha soha többé nem fogok tudni dobolni? És ez egy félelmetes gondolat volt.” – vázolta fel kezdeti kétségeit a The Ghost Inside dobosa.

Ugye, Andrew olyan szerencsés helyzetben volt, hogy a doktora, Dr. Stephen Bloom is titkon megőrült a dobokért, így a rehabilitáció megkezdését követő harmadik héten már behozott egy pár dobverőt és belenyomta Andrew kezébe. Andrew azóta egy specializált protézist használ ahhoz, hogy dobolni tudjon, egy rekreációs terapeuta volt az, aki módosította a lábprotézist olyanra, hogy azzal tudja használni a lábdobot. A mindennapi élethez egy ettől eltérő protézist használ, ezért 2017-től, amikor a The Ghost Inside remélhetőleg visszatér a koncertek előtt és után mindenképpen protézist kell majd cserélnie.

„Nagyon nehéz volt, mert amikor először fölébredtem, akkor nem tudtam, hogy ki volt rendben vagy ki sérült meg vagy egyáltalán ki volt életben, nagyon nehéz volt. De egy ilyen csodálatos csapat rendelkezésre állása a Mary Free Bednél, valamint a legkorszerűbb protézisek jelenlegi helyzete esélyt adtak arra, hogy újra turnézni tudjak. A srácoknak és nekem nagy terveink vannak. Szét vagyunk szóródva ugyan a felépülésünk közben az országban, de napi kapcsolatban vagyunk online a Whatsappon keresztül és biztatjuk egymást. Azt tervezzük, hogy készen álljunk arra, hogy visszatérhessünk a Vans Wapred Tour színpadára 2017-ben.”

Innen is nagyon drukkolunk Andrew-nak és a The Ghost Inside-nak a 2017-es sikeres visszatéréshez!

Andrew-LIM-5 (1)