A Slipknot idén is rendez pár Knotfestet, de egyiken sem lép fel

cff6ed9657b933bbc1cb74b2eabd2806[1]

Nem ritka jelenség, hogy egy-egy nagyobb zenekar időnként arra vállalkozik, hogy – Ozzy Osbourne és az Ozzfest után szabadon – saját fesztivált rendezzen. Pár éve a Slipknot is felvette ezt a szokást: az iowai maszkosok először 2012-ben rendeztek két Knotfest nevű bulit otthon és a szomszédos Wisconsinban, majd egy év kihagyás után 2014-ben Kaliforniában indították újra a sorozatot, ami mellé bizonyos években összehoztak egy japán és egy mexikói kiadást is. Nyilván magától értetődő volt, hogy a bulik headlinere minden évben, minden helyszínen a Slipknot legyen. Na, idén nem így lesz.

2017-ben megint lesz Knotfest, kettő is – egy a kaliforniai San Bernardinóban az Ozzfesttel összevonva, egy pedig a mexikói Tolucában –, maga a Slipknot viszont egyiken sem lép fel. Mivel a névadó zenekar (vagy legalábbis a tagság egy része) idén az új lemezén dolgozik, így a bulikon Corey Taylor énekes másik csapata, a Stone Sour játszik majd, amolyan „hadd promózzák csak a frissen megjelent új lemezüket” alapon. Kérdéses, hogy mindezt a hardcore ‘knot-rajongók mennyire fogják lenyelni, hiszen sok rajongó még ma sem nézi jó szemmel, hogy Corey maszk nélkül, jóval rádióbarátabb dalokkal is komoly sikereket ér el a SS élén, meg hát mégiscsak Knotfest a buli neve, nem pedig Coreyfest. Persze sokan meg pont csak a Stone Sourre kíváncsiak a Slipknottal szemben, meg eleve ott lesz még egy csomó jól menő zenekar, szóval nagy bukás úgysem lehet a dologból.

2018-ban meg már esélyes, hogy úgyis kijöjjön a következő ‘knot-lemez, aztán pár évig megint minden mehet tovább a rendes kerékvágásban.